Kan hende trengs bare noen kraftige runder med regn til før det smeller. De rutinerte ørretfiskerne er nok allerede i terrenget, utålmodige som de er – men ganske sikkert ser de mer opp mot himmelen enn ned i vannet – ikke med en bønn om pent vær, men om nedbør.

Fjorårets lister i Hamar Arbeiderblad viser en strålende elvesesong for dem som jaktet på ørret. Mest av alt handlet det selvsagt om juli og om august. Det ble en voldsom sesong i Brumunda, elva bekreftet virkelig sin stilling som Norges beste ørretelv.

Brumunda

De største fiskene i fjor ble riktignok tatt i vårfiske, i Renaelva, av spesialistene Inge Rønning og Anders Svalstad, det ble tatt stor fisk i Mistra (4,4 kilo) og i Åkrestrømmen 3,9 kilo), Frank Søbakk fra Stange tok en ørret i Glomma på 3,1 kilo – men så handlet det mest av alt om Brumunda – og den største innmeldt fra Brumunda i fjor tok Jimmy Oppegård: 3 kilo, 27. juli. Og når det gjelder ørret på mellom en og to kilo var Brumunda helt i særklasse i fjorårssesongen.

Harrfest

Sjekk lista denne uka når det gjelder harr. Her handler det om litt av en fisketur i Jyltingsmarka nordøst for Drevsjø 1. juli. Seks harr på over kilo’n på samme døgnet!

«Skikkelig bett på storharren og perfekt fiskevær med både sol/vind/regn», skriver fiskeren Stein Tore Enger fra Hernes i en hyggelig mail til oss. Uka etter tok han den største av harrene, den han nå topper harrlista med, på 1,3 kilo!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.