Og om noen skulle lure, så er det meldt inn langt flere mjøsørret til fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad i år enn det var på samme tidspunkt i fjor. Og det er meldt inn sju «pundinger» – mot fem på samme tidspunkt i fjor.

Uansett er mai den beste måneden på Mjøsa. Det gjentar seg, sesong etter sesong.

Treg start ...

Gutta i Moelv og Omegn Jeger og Fiskerforening meldte om en litt treg start, «litt lenger mellom fiskene i år enn i fjor», men nå har alt ordnet seg i området de omtaler som «Ringsakerfjorden». Foreningens diplomliste toppes av Øyvind Sjørengen, Gaupen, som tok en mjøsørret på 7,42 kilo 10. mai. Tatt på en klassisk devon. «Fisken var 84 centimeter, en merket villfisk», er meldingen fra formann i Moelv og Omegn Jeger og Fiskerforening, Robert Larsen.

Larsen selv er en av flere i foreningen som har brukt vinteren til å bygge sin egen mjøsbåt. At båten hans virker, det er det ingen tvil om: 6,12 kilo, 5,16 kilo og 4,46 kilo er en flott rekke.

«Nå er vel båten innfisket», skriver han i en e-post til Hamar Arbeiderblad.

Gromhylsa

En morsom detalj i Robert Larsens historie om «pundingen» er at denne ble tatt på det han kaller «gromhylsa», en «Jens Hansen-devon» fra Gjøvik – og det er den fjerde «pundingen» han har tatt med denne hylsa.

De fleste fiskene som er meldt inn er tatt i Furnesfjorden – men her er det nok også langt flere fiskere som prøver seg. Topper lista gjør fortsatt Erland Ryen fra Brumunddal med sin «kubbe» på 8,4 kilo.

Men det er mange dager igjen av mai ...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.