Denne helga er det «Vårdreggen 2016» på Mjøsa, arrangert av Hamar Fiskerforening. Startskuddet går 4. juni klokka 20.00 – og fangst må være innveid innen søndag 5. juni klokka sju på morran. Innveiing starter klokka seks, og skjer kun på Hamar Fiskerforenings hytte Fagervik på Jessnes.

Helgas konkurranse er også første del i sammenlagtkonkurransen «Vår- og Høstdreggen».

Neste helg, 11.–12. juni, er det på’n igjen. Da er det NM i Trolling 2016 på Mjøsa – med start i Gjøvik havn.

Fiskefesten

Og så, helga etter der igjen, 17.–19. juni, er det klart for «Fiskefesten» på Åkrestrømmen i Rendalen. Spesielt kjent for sine voldsomme premier: første året var 1. premie 150.000 blanke kroner, andre året var 1. premie en ny bil til en verdi av 400.000 kroner. I år er 1. premie en flott fiskebåt, med trettihesters motor og henger. 2. premie er 50.000 kroner , 3. premie er fiskeutstyr til en verdi av 20.000 kroner , 4. premie er 10.000 kroner og 5. premie er 5.000 kroner. Egen juniorklasse (opp til 15 år) har 10.000 kroner i 1. premie, 5.000 kroner i 2. premie og 3.000 kroner i 3. premie. «Fiskefesten» premierer, som sportsfiskere etter hvert vet, for idealvekt. Lørdag kveld er det stor fest på Åkrestrømmen, med bandet Contrazt på scenen.

Stor aktivitet

På Mjøsa er det selvsagt stor aktivitet, i slutten av mai og begynnelsen av juni. Det er verdt å merke seg Bjørn M. Øverlien som har tatt sin tredje femkilos for sesongen. Og stas er det å se at Arne Halvorsen fra Brumunddal er ute i terrenget. Sjekk lista for Arnes flotte fangster i Åkrestrømmen.

Sjekk også abborfiskerne i Rokosjøen. Et par over kilo’n!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.