• FANGST: Ailinn Skeibrok med ei gjedde på 6,5 kilo. Foto: Privat

Fra før har Ronja Larsen plassert seg høyt oppe i klassen «Ørret Mjøsa» med en ørret på 5,1 kilo. 22. mai tok Trine Stenberg en ørret på 4,6 kilo ved Kalkbrenneriet klokka halv tre på natta. På en klassisk Devon.

I tillegg har vi fått den aller første gjedde innmeldt, og det er ekstra stas at ei jente meldte seg inn. Ailinn Skeibrok fra Furnes tok ei gjedde på 6,5 kilo i Åkersvika.

Det er nok fortsatt flest gutter som har sportsfiske som hobby, men undersøkelser som er gjort viser at andelen jenter som fisker er høy når vi snakker om barn. Andelen reduseres når barna blir ungdom – uten at noen har funnet svaret på hvorfor.

Tidligere spaltist i Hamar Arbeiderblad, fluefiskespesialist Toril Kolbu, har tidligere uttalt at det er lettere å lære jenter å kaste riktig, at gutta ofte har sterke meninger om hvordan dette skal gjøres – og de får problemer når de må legge om stilen.

Hvert år melder flere jenter seg på i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse. Nå er tre inne. Og vi er helt i starten av sesongen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00