• FANGST: Ailinn Skeibrok med ei gjedde på 6,5 kilo. Foto: Privat

Fra før har Ronja Larsen plassert seg høyt oppe i klassen «Ørret Mjøsa» med en ørret på 5,1 kilo. 22. mai tok Trine Stenberg en ørret på 4,6 kilo ved Kalkbrenneriet klokka halv tre på natta. På en klassisk Devon.

I tillegg har vi fått den aller første gjedde innmeldt, og det er ekstra stas at ei jente meldte seg inn. Ailinn Skeibrok fra Furnes tok ei gjedde på 6,5 kilo i Åkersvika.

Det er nok fortsatt flest gutter som har sportsfiske som hobby, men undersøkelser som er gjort viser at andelen jenter som fisker er høy når vi snakker om barn. Andelen reduseres når barna blir ungdom – uten at noen har funnet svaret på hvorfor.

Tidligere spaltist i Hamar Arbeiderblad, fluefiskespesialist Toril Kolbu, har tidligere uttalt at det er lettere å lære jenter å kaste riktig, at gutta ofte har sterke meninger om hvordan dette skal gjøres – og de får problemer når de må legge om stilen.

Hvert år melder flere jenter seg på i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse. Nå er tre inne. Og vi er helt i starten av sesongen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.