• BLID: Anders Haugnes med en abbor på 1,1 kilo. Foto: Privat
  • KLASSISK: Ørret på 1,6 kilo tatt på mark i Renaelva. Foto: Privat
  • FORNØYD: Kai Holmlund med en ørret på 4,2 kilo tatt ved Mengshoel. Foto: Privat

Vår og høst er de beste årstidene på Mjøsa. Mai er desidert den beste måneden for å ta en stor mjøsørret. Men om vi sjekker tallene for juni, de siste årene, så ser det ikke dårlig ut.

Mjøsørret i juni

I 2012 ble det meldt inn tretten grove ørret fra Mjøsa i juni, i 2013 ble det meldt inn åtte, i 2014 ble det meldt inn fjorten og i 2015 ble det meldt inn ti mjøsørret i juni. Og om du lurer på størrelsen, så ble det hvert eneste år meldt inn noen skikkelige rugger i juni; 8,2 kilo (2012), 6,5 kilo (2013), 7,6 kilo (2014), 7,6 kilo (2015). Bortsett fra i 2013, så ble det disse fire årene meldt inn «pundinger» sent i juni måned.

Da er det selvsagt stas å kunne fortelle om Fabian Schøyen fra Hamar som har meldt inn en «punding», tatt 10. juni ved Helgøya. Og Kai Holmlund, en rutinert kar fra Nes, tok en rugg på 4,2 kilo ved Mengshoel 12. juni. Ikke dårlig, det heller.

Ellers er juni måned en strålende måned for elvefiske. Tidligere år forteller om godt fiske både i Renaelva, i Åkrestrømmen, i Femundselva, i Glomma, i Atnaelva – og i fjor ble det også meldt inn mange flotte ørret fra Brumunda sent i juni.

Litt skuffet

Sjekk ny mann på toppen av klassen for gjedde. Jan Arne Berglund fra Vallset – med ei skikkelig «krokodille» på 13,5 kilo tatt utenfor Hovinsholm 9. juni. Han var nok helst ute etter ørret, Berglund, for noen dager tidligere tok han en ørret på 5,3 kilo i samme område.

Til h-a.no sa han:

– Det er jo moro når det biter skikkelig, men når du ser at det er ei stor gjedde som sitter på kroken så blir du litt skuffet. I hvert fall blir jeg det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.