• GLAD: Sigurd Cottis Hoff med abbor på 1,3 kilo. Foto: Privat
  • BEIST: Andre Lillehovde med gjedde på ti kilo. Foto: Privat
  • STOR: Eirik Konningrud Bergan med gjedde på seks kilo, Foto: Privat

Denne helga er det «Trolling NM 2016» på Mjøsa. Gutta har en besteplassering fra 2014, da tok de en imponerende tredjeplass.

- Det kunne jo ikke bli «Team Magnor» eller «Team Strand», så da ble det «Team Hengeballe», da, ler Bjørnar Strand.

Båten til Vegard er en 18-fot’s fiskerbåt, og den hentet gutta i Stavanger.

- Vi har jo hver vår båt, men det triveligere å fiske sammen, da, sier gutta.

- Og så kan vi sove litt på skift, om det trengs.

Rekordene sine har de orden på. Bjørnar har tatt en mjøsørret på 5,3 kilo, Vegard har tatt en punding, på 6,1 kilo. Som team har de tatt en ørret på fire kilo.

Østerdalen

Gutta er begge fra Østerdalen. Bjørnar vokste opp med fiske rundt Koppang, Vegard var med faren sin på fiske i små elver, som eksempelvis Julussa. Slik fikk de interesse for fiske, og om de ikke er på Mjøsa, så fisker de kanskje på Storsjøen i Rendalen.

- Teamet vårt har 250 følgere på facebook, det er en åpen side hvor folk diskuterer fiske og legger ut bilder, forteller de to kameratene.

De har til og med laget sin egen konkurranse på Mjøsa, natt til 1. mai.

- Det er egentlig litt rart at ingen har startet en slik konkurranse tidligere. Det er jo natta når mjøsfiske åpner, sier Bjørnar.

De har skaffet sponsorer, har fine premier – og de har et godt samarbeid med Tore, kroverten på Tjuvholmen Kro.

NM på Mjøsa

Denne helga er det NM, med påmelding lørdag, med seksten timers fisketid. Fellesstart er Gjøvik havn. Konkurransen ble første gang arrangert i 2004, og da er det snakk om jakt i verdens største storørretstamme. Så langt i år er det, som vanlig, tatt mange flotte ørret i mai måned. Den største på ni kilo. Konkurransen i år vil bli gjennomført som fang og slipp. Det skal tas bilde av fiskene som blir tatt, og vinneren blir kåret etter et lengdebasert poengsystem. Kun ørret på 54 centimeter eller lengre teller i konkurransen.

Gjedde og abbor

Stor ørret blir garantert tatt denne helga, og videre utover sommeren. Men den aller beste tiden for mjøsørret er mai måned – og tiden på høsten. Det viser også listene i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranser opp gjennom tidene. Men nå er det også tid for andre klasser i HA’s fiskekonkurranse. Sjekk eksempelvis lista for klassene abbor og gjedde.

Andre Lillehovde fra Ridabu har allerede tatt en gjedde større enn ti kilo – og liker helst at vi noterer teamnavnet, «Pikewarriors». Og stas er det også med Sigurd Cottis Hoff, som har tatt en abbor på 1,350 kilo i Rokosjøen.

I en epost til oss skriver Sigurd:

- Fisken ble tatt på en «popper». Stedet er et av mine hemmelige sweetspots til årstiden. Det er noen triks og knep som kjæm med åra.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.