• EVENTYR: Stein Egil Kristiansen fra Stavsjø med to skikkelige rugger, tatt 1. mai og 2. mai. Foto: Jo Kjetil Heggelund

Det er så herlig å lese om disse storfiskerne, og det er så lett å forstå at det ikke er tilfeldig at det er akkurat de som drar opp ruggene. Til Hamar Arbeiderblads reporter Jo Kjetil Heggelund sa luringen fra Stavsjø:

– Gjennom mange år med mjøsfiske lærer man seg knepene og fjorden å kjenne.

Hemmelig

Og om hvor han tok dem, sa Kristiansen:

– Det er hemmelig hvor. Det var i et område i Furnesfjorden.

Den første, på 7,7 kilo, tok han natt til mandag, den andre tok han natt til tirsdag, begge til omtrent samme tid på natta, rett etter klokka fire på morrakvisten – og ikke nok med det: han mistet en tredje på samme størrelse.

I 2003 vant Stein Egil Kristiansen HAs fiskekonkurranse med en mjøsørret på 9,240 kilo.

Bra start

Det har vært mange båter i aksjon de første maidøgnene på Mjøsa, mest inne i Furnesfjorden – men også fiskerne i Ringsakerfjorden har naturligvis vært i aksjon – og de har hatt en meget bra start på sesongen.

Robert Larsen har allerede landet en punding, en ørret på 6,4 kilo – og Bjørn Magne Øverlien har tatt tre flotte fisker; en på fem kilo, en på 4,3 kilo og en på 3,1 kilo.

Laksefiske

Siden 2010 har hovedpremien i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse vært å få prøve laksefiske i Namsen, hos grunneier Svein Romundstad på Lilleøen gård. Det er også hovedpremien i år.

Vinneren trekkes ut av lista med alle innmeldte, og foreløpig sistemann som har fått prøve seg var Jørgen Lystad som var ni år da han vant fiskekonkurransen med en abbor på 0,850 kilo tatt i Stavsjøen. Abboren ga fire timer laksefiske med roer i Namsen, pluss tolv timers fiske fra land – og et døgns overnatting i hytte med plass til fire personer.

Fjorårets vinner av hovedpremien var Svein Erik Haug (65) fra Hamar. Til sommeren prøver han seg i Namsen hos Svein Romundstad på Lilleøen gård.

Vil du være med i HAs fiskekonkurranse? Slik melder du inn resultatene:

Send epost til red@h-a.no. Ring inn fangstmelding til 02318. SMS/MMS: HAfisken til 1963 (tjenesten koster 5 kr). Send brev til HA, PB 262, 2302 Hamar.

Husk følgende opplysninger:

Type fisk, vekt, når og hvor fisken er tatt, hvem som har tatt fisken - og gjerne utstyr som ble benyttet. Send gjerne med bilde av fiskeren med fangsten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.