Dette er gutter som er kjent for å håndtere storørreten i Mistra. I fjor testet de Renaelva for første gang. De tok seks ørret på over kilo’n på en kveld. Noen dager senere tok Inge Rønning en ørret på 5,5 kilo i samme elv. Sist helg var de tilbake.

Helt rått

«Tross tregt fiske uten å merke fisk ellers, så ble resultatet helt rått (smiletegn)», var meldingen fra Inge Rønning.

Ørret på 1,4 kilo, 1,8 kilo, 3 kilo, 5,1 kilo og 5,6 kilo er en vanvittig fangst på en helg for sportsfiskere.

– Det råeste jeg var vært borti, det er helt sjukt, kommenterte gutta på en video til laget i mai i fjor.

Nå tok de begge større fisk enn i fjor. Inge med 5,6 kilo, mot fjorårets 5,5 kilo, Anders med 5,1 kilo mot fjorårets største på 4,5 kilo.

Populær konkurranse

I Mjøsa meldes det fortsatt om kaldt vann, for kaldt? Men det tas likevel stor fisk. Den største siste uke er tatt av Øystein Vinjusveen, en mjøsørret på 7,6 kilo tatt i nærheten av Mengshoel. Med denne fisken toppet han også konkurransen til Moelv og Omegn Jeger- og Fiskerforening. Lederen av MOJFF, Robert Larsen, forteller at dette er den største fisken tatt i konkurranse noen gang i Moelv.

Fisken ble tatt på en Devon-sluk, fiskeren brukte tjuefem minutter på å få den i båten – og den var 83 centimeter lang.

Robert Larsen forteller om stor deltakelse i konkurransen. Det var påmeldt førti båter.

Meldt inn stor fisk har også en rutinert herre med navnet Hallvard Furuseth. Han selv tok en ørret på fire kilo i Nessundet natt til 17. mai.

– Som så ofte før var det en hjemmelaget Devon som ble storfiskens bane, er hilsen fra Hallvard.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.