Sander tok sin abbor forrige torsdag, og han er så fornøyd som bare en storfisker kan være.

En annen storfisker på fiskekonkurranselista er Frida Grøtholm Eggen på elleve år, som har meldt inn stor fisk både i klassen for ørret elv og i klassen for harr. Frida tok en ørret på 1,2 kilo på en rapala, og en harr på flue – begge i Glomma ved Tolga.

Moro med Mike

Spesielt stas er det å ønske velkommen til Mike Skeibrok Maurud. Denne tiåringen er, tro det eller ei, en rutinert storfisker – med plass i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse siden han var seks år. Allerede i 2012 var Mike Skeibrok Maurud fra Furnes inne på lista med to abbor – begge tatt i Åkersvika. I 2014 landet han en ørret på 1,7 kilo i Renaelva, samt en kilosharr. I fjor sveivet han inn to store harr – og i år tok han en 46 centimeter lang ørret på drøyt kilo’n, også i Renaelva – på tørrflue!

I eposten med innmeldingen av Mike’s ørret står det skrevet: . «Tatt med fluestang på tørrflue, med litt hjelp av far.»

Herlig.

Mange fisker

Norske barn er ivrige fiskere, det viser også undersøkelser gjort. Åtte av ti barn mellom 11 år og 16 år fisker en eller flere ganger i året. Både jenter og gutter. Dessverre viser undersøkelser gjort for Norges Jeger- og fiskerforening (NJFF) at jentene dropper ut av sportsfiske når de blir ungdom. Hvorfor? Det vet ingen. Men når det gjelder friluftsliv generelt, så fortsetter jentene like ivrig som gutta – men jentene lar etter hvert fiskestanga ligge igjen hjemme. Dessverre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.