Jørn Ove Monsbakken Hannestad (32) fra Nes kjempet en time med den ville og sterke hannlaksen. Han greide å beholde roen.

-Vi kom til Gaula ved Lundamo tirsdag ettermiddag. Jeg hadde ikke fisket mange minuttene i valet før laksen tok markklysa. Med åtte tilskuere på elvebredden kjempet jeg en time med laksen. Laksen gjorde flere utras før den totalt utslitt ble landet på elvebredden, forteller Hannestad.

Sjelden

Nesningens fangst er den største som noensinne er gjort i det beryktede valet i Gaula. Laksen er trolig den største som er landet i elva denne sommeren.

-Det er sjelden det tas laks over 20 kilo i trønderelvene. Jeg er fortsatt litt skjelven, medgir Hannestad.

Reglene i Gaula er slik at laks over 10 kilo skal settes ut i elva igjen. Etter en halv times forsøk på «gjenoppliving» måtte nesningene på elvebredden gi opp. Laksen var død.

-Nå leverer jeg storfisken til Natursenteret på Støren. Håpet er at jeg får beholde fisken, slik at jeg kan lage et fisketrofe av kjempen, sier Hannestad.

Overgikk fiskefantasien

Tidligere har nesningen fått en laks på sju kilo. Ruggen på 21 overgikk alle fiskefantasier. Hannestad er i Gaula sammen med nesningene Per Johnsen og Olaf Monsbakken samt Sigurd Hagen og Jon Smedbakken fra Koppang. Fiskelaget fikk litt av en start på uka i Gaula, der det nå skal fiskes med både mark, sluk og flue.

Blant tilskuerne på elvebredden var et fiskeoppsyn. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00