Den klassiske julekonserten er tilbake på Hedmarken. Ikke i Vang kirke denne gangen, men i Furnes kirke, der det spilles to konserter lørdag.

Og her er det et skikkelig internasjonalt stjernegalleri som stiller. To av dem er kjent fra tidligere klassiske julekonserter på Hedmarken. Sopranen Sylvia Schwartz deltok i Vang kirke både i 2006, 2011 og i 2013. Den russiske fiolinisten Kirill Troussov var med på samme konserten i 2006, og er nå tilbake.

Ensemblet New Ideas Chamber Orchestra (NICO) fra Vilnius er kjent for mange på våre trakter gjennom sin opptreden under Festspillene i Elverum.

Et kor er også med denne gangen. The Voces8 Scholars er ifølge Mari Silje et av verdens ledende kor.

LOKALE UNGE

Et nytt innslag i den klassiske julekonserten er en masterclass der unge talenter fra Mjøs-regionen er trukket inn. Til sammen var 12 unge musikktalenter plukket ut til å delta på masterclass i forkant av lørdagens klassiske julekonsert. Blant annet har Mari Silje Samuelsen stått for deler av undervisningen for masterclass-elevene, som i år er forbeholdt strykere og sangere med bakgrunn fra kulturskoler.

Torsdag ble det klart at fire unge musikere var valgt ut fra masterclassen til å delta i julekonserten i Furnes kirke lørdag. De fire er Maja Langeteig (18), Signe Weider Skjesol (15), Marius Westling (17) og Tor Michael Gilliam Sæther (15) – alle fra Hamar kulturskole.

Etter fullført masterclass, skal de ha prøver fredag, og to konserter lørdag.

Jobbes godt

– Det er ikke ofte en får spille med et så godt orkester, sier Signe Weider Skjesol.

– Vi har kjent hverandre lengte og spilt mye sammen, sier de fire.

– Og det er klart det vil være gøy å lykkes når det er i Hamar det skjer,

– Vi visste ikke hvor mange som ville bli valgt ut. Men når en finner fire så gode unge musikere, da er det klart at det jobbes godt på Hamar kulturskole, sier Mari Silje Samuelsen, som selv startet sin utdannelse på Ringsaker kulturskole.

– Der hadde vi timer på 45 minutter. Og skal en beholde kvaliteten på undervisingen, er det viktig at en kan bruke tid på det, sier Mari Silje.

Tilbake til Hamar

Blant dem som tidligere har deltatt på den klassiske julekonserten, er den russiske fiolinisten Kirill Troussov, som deltok i 2006. Sopranen Sylvia Schwartz har også deltatt tidligere; hun var med i Vang kirke både i 2006, 2011 og i 2013.

– Så fint kulturhus dere har fått! Det konstaterte Kirill Troussov, som var i Hamar forrige gang i 2006.

– Tenk at det er 12 år siden sist!

– Jeg liker meg i Norge, og jeg liker området her – både naturen, snøen og kulden, sier han.

Og kanskje blir det til og med elg til middag en av dagene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.