Aleksander Smirnov har hatt stor suksess med Storhamar de siste to sesongene, og han har blitt en meget populær mann blant Storhamar-fansen.

Suksessen har ført til at flere KHL-klubber har meldt sin interesse for russeren, og Smirnov har bekreftet overfor HA-sporten at han har tilbud fra ligaen, som regnes som verdens nest beste.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg for Rakstad-Larsen, etter at han fortalte at klubben ikke ønsket å tilby russeren en treårskontrakt på nåværende tidspunkt.

– Noen mener det er riktig at vi ikke skriver en så lang kontrakt, og andre mener det er feil. Det var vi forberedt på. Men det er mange som ikke skriver hvem de er, så det er ikke så godt å vite hvem de er. Det er ikke så farlig, heller, for jeg skjønner at det er supportere, forklarer Rakstad-Larsen.

Åpner for løsninger

Dersom styret åpner opp for det, kan det bli aktuelt å diskutere en forlengelse med russeren, dersom han mottar et håndfast tilbud fra en KHL-klubb.

– Nå får vi først se om Sasja får et tilbud. Hvis ikke så har han den avtalen han har. Det kan godt hende vi kan forlenge med en toårsavtale etter at den avtalen er gått ut, forklarer han.

Han forklarer også at klubben er åpne for å se på løsninger.

Rakstad-Larsen forstår godt at folk engasjerer seg i saken, og han er enig med dem som mener at russeren fortjener å bli lenger i klubben.

– Ja, det gjør han. Men jeg synes også det er lenge å binde oss opp til en treårsavtale nå, slik at det blir totalt fem år. Det er mye som kan skje mellom trener, klubb og spillere over en så lang periode, forklarer han.

Han trekker fram Petter Thoresen på et eksempel på en trener som har vært i en klubb over lengre perioder, og samtidig oppnådd stor suksess.

– Jeg bøyer meg for det styret kom fram til. Selv om jeg sitter i styret, så lot jeg dem ta det valget. Spillersigneringer tar jeg meg av, men ikke trenere, sier han.

Entydig styre

På direktespørsmål om det er helt uaktuelt at styret diskuterer å gi Sasja et nytt tilbud før han har noe håndfast fra KHL, svarer han:

– Det skal jeg ikke svare på. Styret var i alle fall entydige på at det var for lenge med tre nye år, uten at det er noen i styret som har noe imot at det kan bli sånn allikevel, at han er her så lenge, forklarer Rakstad-Larsen.

Håper på løsning

Avtroppende supporterleder, Stian Bekkelund, håper klubben klarer å beholde Smirnov.

– Mitt inntrykk er at folk ønsker å ha med Sasja videre, og da er det selvsagt viktig, uansett løsning, at det satses langsiktig med en som kan bygge opp noe over tid, forklarer Bekkelund.

Han forklarer at Sasja har en høy stjerne blant supporterne.

– Sasja står høyt blant fansen, helt klart. Både som spiller og som trener. Vi har alltid hatt et godt forhold til ham, forklarer supporterlederen.

Bekkelund forklarer at det er veldig mange som håper russeren blir værende på Storhamar-benken også neste sesong.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.