«Billy Lynn’s hjemkomst» er den norske tittelen. Den handler om den unge soldaten William Lynn og hans tropp «Bravo». Billy er dekorert for sin innsats i Irak, og sammen med sin tropp har han vært på turne rundt om i USA for å bli hyllet som krigshelter i et propagandatiltak for Irakkrigen.

Finale

Vi møter gjengen når de kommer til finaleshowet under en fotballkamp i Dallas. Det rigges for en voldsom forestilling i pausen, og det er dette øyeblikket, «Billy Lynn’s Long Halftime Walk», som er scenens sentrum.

Filmen er også laget for spesialvisning med 120 bilder i sekundet, mot utgaven som her vises med 24 bilder i sekundet – og derfor tittelen «laget for noe større». Fordi vi skjønner ut fra hva vi ser, at dette er scener som kan gi publikum noe helt annet i omtalte ekstremversjon. Visstnok finnes kun seks kinoer i verden som har utstyr for å vise superversjonen.

Standard vare

Vi må klare oss med historien om

Billy Lynn, rett fram på normalt kinovis, og slik blir dette også standard vare. Billy kommer hjem med traumer, Billy har trøbbel, mange vil sko seg på krigsheltene – men for disse gutta blir dette en absurd situasjon.

I denne «normale» versjonen, så blir det en nedtur etter hva som forventes av en regissør som Ang Lee.

Terningkast: 3

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.