Massakeren i AUF-leiren på Utøya, og bombeangrepet mot Regjeringskavrtalet 22.juli i 2011, krevde 77 menneskeliv.

Nå vil den verdenskjente regissøren Paul Greengass lage film om det som skjedde. Dagbladet skriver i dag at de har spurt en rekke norske filmprofiler om de vil spille Norges verste drapsmann. Ingen har sagt ja.

Hamarsingen Anders Baasmo Christiansen er en av dem som er spurt. Han er kjent fra en rekke filmer, ikke minst "Kongens Nei" og "Børning". I helga er han på plass på Hamarama, filmfestivalen i Hamar. Om å spille Anders Behring Breivik sier han:

- Man tenker at man kan spille alle karakterer, men jeg kjenner nå at jeg ikke vil være interessert. Det ville blitt for vanskelig å finne et sted å forsvare Breivik, fordi jeg må inn i hans ståsted, finne ut hvorfor han ble som han ble, og en slik fordypning må gjøres med kjærlighet, sier Anders.

- Jeg mener Breivik er en fjert, en reddhare, og han fortjener ikke mer oppmerksomhet, fortsetter han overfor Dagbladet.

Pål Sverre Hagen, som spiller i "Valkyrien", Benjamin Helstad, kjent fra "Unge Lovende" og Christian Rubeck fra NRKs "Nobel" er alle skeptiske til å spille Behring Breivik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.