Regissør Camilla Strøm Henriksen har laget filmen basert på egne erfaringer. Hun kjenner godt situasjonen til «Jill», som må ta vare på lillebror «Bo» og hjemmet.

Om filmen heter det: «Den unge jenta og lillebroren bor sammen med sin ustabile mor, og «Jill» gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Familien rammes av en tragedie, og i sjokk over hva som har skjedd, så velger «Jill» å holde det skjult.»

Moren «Astrid» spilles av Maria Bonnevie, også aktuell med filmen om Astrid Lindgren, og faren «Nils» spilles av Sverrir Gudnason – kjent blant annet fra filmen «Borg» (2017).

– Hva kan de som jobber innen Helse-Norge lære av filmen, regissør Camilla Strøm Henriksen?

– De kan få bedre innsikt i tematikken. Og her gjennom noe annet enn forskning og rapporter. Kunsten kan gi en annen innfallsvinkel fordi det taler til følelsene.

Lars Lien, Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (NKROP), skal lede panelsamtalen.

– Å få en slik situasjon presentert visuelt vil absolutt være nyttig, sier Lien.

– Det er viktig for oss med input, også på denne måten, som er noe annerledes enn fra forskning og tall. Samtidig kan dette bidra til at det blir satt søkelys på problemstillingen.

Invitasjon til førpremièren på Hamar kino fredag ettermiddag har gått til KoRusØst, Sagatun Brukerstyrt senter, BARMsenteret, Hamartiltakene, Barn av rus, DPS Elverum, BUP Hamar, Tyrilistiftelsen og Høgskolen i Innlandet.

Panelsamtalen ledes av Lars Lien. I panelet: regissør Camilla Strøm Henriksen, Jeanette Rundgren, KoRus-Øst og Lena Bull, BAR.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.