Det var mange som ville være med på den store feiringen. På Stortorget var det nemlig tett med folk som fulgte åpningsshowet via storskjerm.

topp stemning

Terje Holter var på plass sammen med datteren Ingrid Holter (11), og de kunne rapportere om topp stemning på torget undervegs i åpningsprogrammet.
- Her har det vært skikkelig god stemning lenge. Underholdningen fra storskjermen har vært strålende, og det var mange som var med på å synge Atle Antonsens nye Hamar-sang, sier Terje Holter med et stort smil. Datteren Ingrid nikker bekreftende.
- Dette har vært kjempegøy, smiler hun.
Ingrid forteller samtidig at hun spiller i korps, og at dermed har rukket å få testet kulturhuset skikkelig.
- Øvingsrommene er kjempegode. I alle fall mye bedre enn dem vi brukte før. Her kommer jeg nok til å være veldig, veldig mye i framtiden, sier den unge korpsmusikanten.

2000 på plass

Arrangørene er usikre på akkurat hvor mange som var innom torget i løpet av kvelden, men man kan anslå at det i alle fall var 2.000 på plass da det kokte som mest. Utendørssjef Bjarte Ytre Arne forteller at han sitter igjen med følelser av stolthet og patriotisme.
- Det var hyggelig at såpass mange tok turen, og jeg er overbevist om at dette har vært en god opplevelse for alle som var her på Stortorget i kveld, sier Ytre Arne. Man kunne allikevel merke at folkemassen ble tynnere etter hvert. Åpningsshowet var nemlig delt i to, og det var mange som valgt å dra hjem da programmet tok en pause.
- Noen dro hjem etter hvert, og jeg har forståelse for at folk ville få med seg TV-sendingen fra sofakroken hjemme, sier han. Ytre Arne kunne allikevel konkludere med at åpningen ble et meget vellykket og godt gjennomfør arrangement.
- Nå har vi fått testet at det nye torget fungerer som det skal, fastslår Bjarte Ytre Arne.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.