– Jeg savner følelsen av at du må prestere hver dag for å overleve, og jobbe for å skaffe det du trenger. Og så savner du samholdet, der du lever oppå noen 24 timer i døgnet.

Nesten et år har gått siden lærerstudenten Erik Fjeldstad dro til Filippinene for å filme inn Robinsonekspedisjonen 2016. Søndag 6. mars sender TV2 første episode.

– Jeg håper jeg blir framstilt som ærlig og omtenksom, og en ønsker å bidra for gruppa. Jeg er nok kanskje den som holder en litt lav profil i starten. Min plan var å ikke skille meg ut på godt eller vondt. Hvis du er den sjefen som skal bestemme alt, og har noe å si i enhver situasjon, blir det fort dårlig stemning.

Ikke bare øyidyll

Fjeldstad har taushetsplikt når det kommer til oppholdets lengde, men han beskriver sin tid som øy-strandet som alt annet enn luksuriøs.

– Øya var sånn jeg hadde sett det for meg – idyllisk midt i havet med kokosnøtter, palmetrær og hvite strender. Men det som kanskje virker idyllisk på dagen var ikke idyllisk på natta. Vi hadde ikke noe liggeunderlag, og lå rett på sanda. Og det var mygg, krabber, slanger og rotter i leiren, sier Fjeldstad, som beskriver starten som meget tøff.

- Det nye i år var at de skulle gjøre det enda tøffere, for å gjenskape den «strandet på en øde øy» – følelsen. Før har de fått ris, tennstål og olje og alt det der. Det som møtte oss var en kniv. Og jeg hadde ikke noe erfaring med det klimaet, eller hvordan man skaffer mat der. Alt var nytt. Det var mye fisk der, men de var ikke så lett å få tak i uten utstyr. Så i all hovedsak var det kokosnøtter det gikk i, sier Fjeldstad.

– Et minne for livet

– Før jeg dro dit hadde jeg forberedt meg på at det skulle bli helt jævlig. Jeg meldte meg på for å få en opplevelse hvor jeg kunne teste litt grenser. Jeg føler meg heldig som ble pukket ut. Dette er noe jeg kommer til å huske resten av livet. Du lærer noe, både hvordan du skal overleve på en øde øy, men også litt om hverdagen her hjemme. Du får ikke lyst til å kaste mat, og får et litt annet fokus på ting, når du ser hvor godt du faktisk har det i Norge.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00