«Talte Dager» er Heidi Lindes nyeste bok. Boka skildrer tenåringen Kajas siste dager igjennom mange historier og skjebner. Vi får møte mange karakterer som hver og en får betydning for hvordan det går med Kaja.

-Inspirasjonen for boka kom i 2012 mens jeg var på ferie i Spania med familien. Vi hadde det helt topp, og det var god stemning. En dag satt jeg å hørte på Stefan Sundströms «Alle Skal i Jorden», og da slo det meg at vi ikke har ubegrenset tid her på jorden og at det tar slutt for oss alle en dag, sier Linde. Siden den ferien og fram til jeg begynte å skrive boka lå den tanken bak i hodet på et slags «Rugestadie» slik at ideen ble gjennomtenkt før boka ble skrevet. Boka starter med en krangel mellom en mor og en tenåringsdatter. Jeg ville at leseren virkelig skulle skjønne at dette var siste gangen de to så hverandre før det var for sent.

mange karakterer

I løpet av boka stifter vi bekjentskap med mange karakterer. Disse karakterene har hver sin historie.

-Ingen av karakterene er selvopplevd, men det er ganske mange av dem som er basert på mennesker jeg møtt. Karakteren Ivan er en karakter som er inspirert av en opplevelse jeg hadde for en del år tilbake. På besøk i fengsel gikk det opp for meg at de innsatte i fengselet var akkurat som deg og meg, og at selv om de satt i fengsel så behøvde de slettes ikke å være onde, sier Heidi Linde. Jeg opplevde at de alle var menneskelige, og at de ville sine nærmeste vel.

Utvikling siden debuten

Heidi Linde ga ut sin første barnebok i 1998. Den første voksenboken kom i 2002. «Under Bordet» beskriver et liv i kollektiv, ungdommelige kjærlighetsintriger og forvillelse over framtiden.

-Jeg har ikke hatt så stor utvikling i måten jeg skriver på, men karakterene i bøkene mine har nok utviklet seg og blitt eldre i tråd med forfatteren, sier Linde. Da jeg ga ut «Under Bordet» i 2002 var jeg selv 29 år, og det har skjedd mye siden da som har utviklet karakterene i bøkene mine.

Har planer for framtiden

-Nå for tiden er det mye som skjer med bokturné og så videre. Først så skal jeg ut å møte bokhandlerne. Det er det jeg driver på med nå. Senere så skal jeg ut på signeringer og møte leserne. Det er alltid den morsomste delen med å gi ut bøker. Etter at alt oppstyret med denne boken har roet seg så skal jeg nok skrive en ny bok. Denne gangen skal jeg tilbake til hjemtraktene i Kongsvinger. Romanen «Nu Jävlar» er satt til Kongsvinger, og nå for tiden så har jeg noen ideer liggende i rugefasen, så vi får se hva framtiden bringer, sier Heidi Linde.

Framtiden er i alle fall spikret for forfatteren, og det virker som om det er nok å henge fingrene i framover.

-I tillegg til alt dette rundt bokskriving og utgivelser, så har jeg også en del å gjøre innenfor manusforfatting. Jeg har jo skrevet på heltid siden 2002, så det er jo klart at jeg må skrive hele tiden, ler Linde avslutningsvis. For øyeblikket sitter jeg på flyplassen og venter på flyet til Bergen, der jeg skal ut å møte bokselgerne, det blir mye reising og mange møter med nye folk, men det synes jeg bare er moro, avslutter Heidi Linde.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.