Drømmestipendet er et stipend som deles ut av Norsk Tipping hvert år. Tidligere har Stange kommune hatt flere vinnere av stipendet. I år var det Hannah Nyhus Lørum som var den heldige mottaker av Drømmestipendet. Under mottakelsen leste hun opp to dikt, hvorav det ene var selvskrevet, mens det andre var «Hei på Deg» av Inger Hagerup. Dette er det andre året på rad Stange kommune har hatt en vinner av drømmestipendet. I fjor var det Jostein Grøndahl som vant stipendet, og tidligere har blant annet Knut Kippersund Nesdal og Stange Ungdomskorps fått utdelt et stipend.

-Det er veldig gøy å få dette stipendet, og jeg er veldig takknemlig. Jeg har hørt mye om Drømmestipendet og i år var det en del mennesker rundt meg som oppfordret meg til å søke, sier Hannah etter overrekkelsen.

Dagsaktuell Tematikk

Drømmestipendets mottaker, Hannah Nyhus Lørum framførte et gripende dikt som omhandlet dagens verdensbilde. Situasjonen rundt omkring i verden utenfor Norges grenser er ikke optimal, og med dette diktet som for øvrig ikke har noe navn har Hannah lagt fram dagens verdensbilde på en måte som virkelig griper tilhøreren.

Stipend for 14. gang

Dette er 14. gang Norsk Tipping i samarbeid med Norsk Kulturskoleråd deler ut drømmestipendet. Hvert år deles det ut 100 millioner kroner til unge talenter rundt om i landet. Stipendet deles ut til ungdom mellom 13 og 20 år og målet med stipendet er å motivere ungdom til å utvikle sitt eget kulturelle uttrykk. For å motta stipendet må man søke sin lokale kulturskole som da kan nominere inntil 6 talenter innenfor kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst, sirkus og annet. Leder ved kulturskolen som etter juryarbeid med flere involverte som beslutter hvem som skal være kommunes kandidater til å motta Drømmestipendet. Med mange nominerte hvert år er det tydelig at det spirer og gror godt på kultursiden blant barn og unge.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.