Cabarydamene i Nes Friteater er tilbake med sin 7. oppsetning på 20 år. Helt siden den første cabaryen i 1998 har damene hatt rykte på seg for å levere gode cabaryer med små humoristiske stikk til lokalpolitikken. «Alt Er En Overgang» er intet unntak. Her kommer cabarydamene med stikk til både lokalpolitikken ved sykehusspørsmålet, og internasjonale kampanjer slik som den berømte «me too»-kampanjen som er i søkelyset om dagen.

Det var liten tvil om at denne humoren fenget de om lag 200 besøkende i Tingnes Kulturhus torsdag kveld. Med taktfast klapping og latter som satt løst så det ut til at publikummerne storkoste seg på cabary.

cabaret og revy

En cabary er en slags mellomting i mellom en cabaret og revy. Cabareten består ofte av en del muiskalske innslag, mens revyen er mere kjent for sin lokale humor. Cabarydamene på Nes er ikke fremmede for å vise seg fram med sine sangstemmer, og det låter slettes ikke dårlig av de fem damene. Nummeret «Den Glade Tafser» er et som bør trekkes fram rent musikalsk. Her har låta «Den Glade Vandrer» fått ny tekst, og tematikken har blitt dagsaktuell. Den musikalske delen av forestillingen ble tonesatt av et tremannsorkester bestående av Ole Petter Hallan på trommer, Morten Strypet på bass og Øyvind Åge Berg på tangenter. Sistnevnte var også kapellmester.

Selv om cabarydamene hadde det musikalske på stell, var det allikevel revydelen de behersket best. Mot slutten av forestillingen fikk publikum oppleve en lokalparodisk sketsj om rånernes historie. «Råneras farvel» var et av forestillingens høydepunkter, og det var vanskelig å holde latteren tilbake. Hele sketsjen var iscenesatt som en begravelse for et par terninger, og flere i publikum slet med å holde tilbake latteren da blomsterkransen var byttet ut med en gummislange med påskriften «Trill i fred».

Nummer 7 i rekken

«Alt Er En Overgang» er cabary nummer sju i rekken, og cabarykvintetten bestående av Anne-Brit Aas, Eli Bredvold Stai, Anne Dobloug, Linda Hagelund og Karen Helene Sendstad leverte en strående forestilling med få dødpunkter og mange festlige øyeblikk i Tingnes Kulturhus torsdag kveld.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.