– Dette er et møtested for kulturlivet i Hamar, sier Eiril Nås Høistad. Hun er en av mange som har tatt turen til årets Finnstadfest.

– Alle kjenner til hverandre, og de aller fleste som er her har et forhold til artistene og kjenner minst en i bandene, fortsetter hun.

– Hva er det som gjør Finnstadfest så bra?

– Det er hjemmekoselig her, og så føles det spesielt å bli invitert hjem til noen på festival, Sier Høistad.

HER kan du lese om Ungdommens festivalfavoritter

Spilte under festivalen

Da HA kom til festivalen fredag kveld var det Popler som sto på scenen inne i teltet. Carl Anders Brynildsen Sørheim er gitarist i bandet, og slo gjerne av en prat etter konserten.

– Å spille her er koselig. Dette er en super festival. Det er veldig lokalt, alle kjenner alle, men det er stort nok til at det er noe, forteller gitaristen som med kveldens opptreden spilte på Finnstadfest for tredje gang.

Håper du at du får spille her til neste år?

– Vi får se, det hadde vært gøy, sier Sørheim.

En som ikke spilte under årets festival, men som har spilt der før er Gry Cecilie Sønsthagen.

– Dette er mitt første år jeg ikke spiller selv her på festivalen. Det er deilig å ikke gå rundt å være nervøs under festivalen, sier Sønsthagen til HA.

Etter hvert begynte folk å trekke inn i teltet igjen. Det var klart for bandet Meer. Da bandet spilte ble det etter hvert mer og mer folksomt inne i teltet, og de som var til stede så ut til å kose seg.

Finnstadfest trakk mange til Tangenskogen fredag, og med god stemning, flott vær og lykkelige mennesker så dette ut til å virkelig være et av sommerens høydepunkter for mange.

LES OGSÅ: Klart for Finnstadfest for niende gang

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.