På rekordtid ble Tømmerstock-festivalen et fenomen som alle måtte være med på. Første året kom det over 8.000 innom dørene, i fjor kom det ytterligere 1.000 til. Så spørs det om veksten fortsetter i år også.

For etter forrige suksessfestival var forventningene skyhøye til hvilke artister som festivalledelsen ville komme opp med til årets festival. For her var en festival som til og med tjente penger, og folk begynte allerede på siste festivaldag i fjor å fabulere om hvilken internasjonal storhet som ville bli hentet til Brumunddal i år.

Akkurat slik som noen fablet om, har det nok ikke blitt. Festivalsjef Rune Myhren var da også tidlig ute med å si fra: «Vi kan ikke fortsette å vokse uhemmet og er nødt til å justere oss.» Og rett før festivalstart er spenningen stor hvordan justeringene vil slå ut.»

Det som er klart, er at årets Tømmerstock-program som helhet når bredere enn noensinne. Sett under ett har kanskje ikke Tømmerstock bydd på et bedre program noen gang. Høydepunkter som Joe Lynn Turner, DumDum Boys, Airplayin, Vamp, 10CC og Sweet vil garantert sørge for høy stemningen på hovedscenen ved Mølla.

I tillegg forsøker Tømmerstock å få til en utvidelse med spesiell ungdomssatsing på torsdagen, med folk som Unge Ferrari og Sondre Justad på scenen. Ifølge HA tirsdag har det ennå ikke utløst det store billettsalget, men det kan snu kjapt.

Den andre store endringen er at festivalen i år får to atskilte arenaer. Mellom hovedscenen på torget og den mindre Stocklive scene ved siden av kulturkafeen, er det et par hundre meter. Det er ikke så store avstanden, men er likevel nok til at en ikke nødvendigvis får den tette, kompakte festivalstemningen. «Vi må prøve oss fram litt,» uttalte Myhren til HA tirsdag. Men det er nok beliggenheten midt i sentrum, på torget og ved parkeringsplassen ved Mølla, som har vært den særegne sjarmen ved festivalene så langt. Og det er der folk vil sørge for skikkelig rockefest i år også.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00