Det var fest og glade stunder på Kvennstugua lørdag ettermiddag og kveld, da den nye tribunen på utendørsteateret endelig skulle «innsettes».

Åpning med motorsag

Det var høyt tempo og godt engasjement fra Even Engen i styret ved Kvennstuguteateret og operasanger Bernt Ola Volungholen, da de ønsket ordfører i Stange, Nils Røhne opp på scenen.

Snorklippinga ble noe alternativ der inne i Vallsets skoger. Det var nemlig motorsag som kom til nytte da en 2``4-plankebit skulle kappes som åpnings-rituale.

– Det tror jeg var i Vallsets sjel, forteller Nils Røhne til HA etterpå.

Ordføreren takket og priset de frivillige, som har bidratt med dugnadsarbeid for å gjøre det mulig å lage ny tribune.

– I dag er jeg en stolt ordfører, forteller han smilende.

Drillkorpset – de frivillige

Og snakker man om de frivillige – så skal det sies at de duger til mye forskjellig. Plutselig stakk det opp en haug med driller i lufta, det var «drillkorpset» som spilte opp. Med drillene mot himmelen kom de ned på scenen, og ble introdusert som «slavekoret» av Even Engen, før de sang.

Dugnadsgjengen fikk bøttevis med ros og takk.

– Det er lagt ned 39 dugnadsdager, og over tre tusen dugnadstimer av 45 mannfolk og 35 kvinnfolk, som har snekra og servert snitter og kaffe, sier Engen.

Underholdningen

Deretter var det et knippe musikere tilknyttet Kvennstugua som fikk prøve ut de nye fasilitetene fra artist-perspektivet.

På menyen sto Bernt Ola Volungholen, Aina Thorsplass, Guro Evensen Hjemli og Benjamin Kippersund. De sang både kjente og kjære viser og operasanger, imens Kasper Skullerud Værnes, Anders Lillebo, Morten Strypet og Roger Andreassen – orkesteret – akkompagnerte sangerne.

– Dette er rett og slett et hjerte i kultur-Norge, sier Bernt Ola Volungholen, som var storfornøyd med både tribune og festkveld på Kvennstugua allerede i pausa.

Publikum lo, klappa og så ut til å stortrives på den nye tribuna.

-Jeg tror alle som har vært her går herfra med en utrolig fin følelse, konkluderer ordfører Nils Røhne, før han og Stange kommune skjenker teateret 30 000 kroner i lykkerus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.