1. og 2. februar er det klart for første utgave av Ingeborg-dagene på Fredheim på Tangen.

– Ingeborg-dagene er en del av videreutviklingen av Kønnband-satsingen, sier kultursjef Solbjørg Tveiten.

– Vi ønsker å gi Ingeborg Refling Hagen den plassen hun fortjener i Stanges kulturliv, og ser mange muligheter i å ta utgangspunkt i hennes liv og forfatterskap.

Arrangementet er et samarbeid mellom foreningen Ingeborg Refling Hagen kulturhus – Fredheim og Stange kommune.

Alkoholfritt

Ingeborg-dagene går over to dager, og innledes med buffé og underholdning fredag 1. februar. Arrangørene samarbeider også med Atlungstad Brenneri for å tilby kortreist matservering til de påmeldte. Til anledningen har Atlungstad Brenneri komponert en egen Fredheim-buffé til fredagskvelden.

– Maten skal være inspirert av Ingeborg Refling Hagens kjøkken, sier brenneridirektør Ole Volden-Sandersen.

– Det var kanskje ikke den mest smaksrike maten, men den var næringsrik. Og vi vil nok gjøre den litt frodigere, sier han.

– Så vi vil kanskje unngå vassgraut. Men stekt flesk kan godt bli et av innslagene, sier sjefkokk Tom Vidar Guneriussen.

Men alkohol vil det ikke bli, for det var ikke en del av livet på Fredheim, sier foreningens leder Inger Sleppen.

Mange innslag

Et knippe kunstnere vil bidra til en spesiell kulturopplevelse denne kvelden. Blant annet vil Hallvord Reiar Mikalsen Steen vil lese tekster av Refling Hagen, tonesatt av James W. Dickenson på piano og med danserne Cecilie Sleppen Ålskog og Beret Roksvåg Stølen.

Lørdag 2. februar starter med Turnékompaniets familieforestillingen «Lille prins Arthur». Forfatteren Widar Aspeli byr på skriveverksted for barn. Det blir også åpning av utstillingen til maleren Geir Brohjem.

Konsert blir det med ensemblet «Fra de mollstemte skoger», og festivalforedrag av Arnhild Litlerè, med vekt på Knut H. Hauge. Dagen og festivalen avsluttes i Tangen kirke med forestillingen «Når du er borte».

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00