Allerede fredag ettermiddag var festen godt i gang hjemme på gården hos familien Kippersund i Tangenskogen, med hele ti konserter av alle slag. Publikumstallet har økt i takt med minifestivalens størrelse de siste årene, og fredag var det nærmere 150 betalende innenfor portene. Mange valgte å sove i telt til dagen etter, da enda flere konserter sto på tapetet.

større

– Det som for seks år siden begynte som en liten festival oppe på låven, har vokst seg til, og siden i fjor har vi hatt sirkustelt ute på plenen her.

Det kan Johanne Kippersund fortelle, en av søsknene som har dratt i gang hele greia.

– Vi har stort sett vært ute, foruten for et par år sia, da regnet det veldig, så da var vi inne på låven, smiler vertinnen.

I løpet av lørdagen kom det stadig flere skuelystne til, og den ene konserten avløste den andre. Noen grilla og koste seg i sola, mens andre benyttet sjansen til å få framtiden spådd av den innleide spåkona Skremma. Men i sentrum for det hele; musikken og den gode stemningen.

variasjon

Og god stemning var det. Som da Thomas Tvedt fra Rogaland holdt sin avdeling på låvescenen. Med kun sitt eget pianokomp til sin egen stemme var det et skjørt lydbilde han presenterte, men det skapte en helt magisk stemning både med lånt og eget materiale.

I den helt andre enden av både tunet og i sjanger, debuterte Hamar-bandet Last Ember inne i teltet. Med egenprodusert progrock fikk de respons i mang en rockefot blant publikum.

Konsertene på Finnstad fortsatte langt ut i lørdagsnatta. Det blir vel fest neste år også?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.