• Folketoner: Helene Bøksle tok seg god tid til å forklare sitt forhold til de ulike stykkene, og å sette tekstene i kontekst.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

– Av og til er det ikke nok med ett møte, og etter samarbeidet i fjor fant vi ut at vi måtte spille sammen igjen, sa Helene Bøksle som en innledning til søndagens konsert på Scandic scene. Det er slettes ingen enkel oppgave å kombinere korps med sangsolister, og vegen er kort til et rotete og småsurt resultat. Samarbeidet mellom Bøksle og Ringsaker Janitsjar ser imidlertid ut til å fungere på en veldig god måte, og det slo gnister på scenen under søndagens møte. I overkant av 300 publikummere var på plass for høre Bøksle i møte med Ringsaker Janitsjar. Det ble et særdeles gledelig gjenhør.

birkebeiner-musikk

Programmet besto av utvalgt folkemusikk arrangert for korps. I løpet av kvelden fikk publikum høre korpset og Bøksle hver for seg, men de fleste numrene ble framført i fellesskap. «Natta vi har» var et tidlig høydepunkt, og under «Vardlokk», «Svalbard» og «Mitt land» var både korpset og Bøksle i praktslag. Ekstra hyggelig var det å høre Ringsaker Janitsjar og Bøksle framføre stykket «Bifrost» fra filmen «Birkebeinerne». Stykket er komponert av Gaute Storaas, og søndagens framføring var tidenes første på den offentlige scenen.

Korps og solist i harmoni

Helene Bøksle kan knuse glass med stemmen, og hun sparte ikke på noen ting under søndagens konsert. Gjennom rolige vers og mektige klimaks viste hun fram hele registeret, og musikantene i Ringsaker Janitsjar sørget for å gi henne gode arbeidsforhold gjennom hele konserten. Sammenslåingen av Brumunddal Musikkorps og Moelv Musikkforening ser ut til å være et særdeles vellykket grep, og med dirigent Per Kristian Ødegård Syversen i front låter korpset, som nå teller 50 medlemmer, både mektig og velspilt. Korpset beviste dessuten at de også har dyktige soliste i rekkene. Akustikken i konsertrommet bød allikevel på noen utfordringer undervegs, og det var tidvis vanskelig å plukke opp konkrete detaljer fra de ulike rekkene i korpset. Bøksles stemme lå imidlertid stort sett fint over arrangementene. En imponerende lysrigg fra gjengen i Scanlyd ga konserten en stemningsfull og flott ramme, og man må bare håpe at Bøksle og Ringsaker Janitsjar tar opp samarbeidet også i framtiden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.