Dramaet «Beautiful Boy» er en særdeles sterk og rystende film om en unggutts narkotikaavhengighet og farens forsøk på å redde sitt barn fra fortapelse. Filmen er regissert av Felix Van Groeningen og basert på en sann historie.

Nært, realistisk om rus

«Beautiful Boy» trekker deg nærme både karakterer og problemer, med sin intime og realistiske form. Filmen er virkelig vellagd, på den måten at man ikke tyr til enkle løsninger og store klisjeer, for å formidle følelser og budskap. Dramaet er ikke en overfladisk følelses-film, men går dypt og dynamisk i sine virkemidler.

Historien om gutten som både finner og mister seg selv i metamfetamin er fortalt på en innbydende og smart måte. Med velplasserte tilbakeblikk fortelles historien grundig, og biter faller elegant ned i historiefortellingens og handlingsforløpets puslespill.

Karakterer og skuespill

Men lærer godt å kjenne både protagonist og pappa David Sheff (Steve Carell), og den rusavhengige sønnen Nic Sheff (Timothée Chalamet). Karakterene framstilles slik at man får sympati for begge parter, samt deres far – og sønn-forhold.

Karakterene har samme navn som menneskene historien er basert på, og spilles helt ut i fingertuppene av Carell og Chalamet. Deres tilnærming til desperasjon og vansker er svært overbevisende og uttrykksfylt.

De gjennomførte karakterene fra historiens side, som er pustet liv i av skuespillerne, gir filmen en gripende troverdighet.

Ingen moralpreken

Noe annet som er godt med dramaet, er at det viser sanne ansikter. «Beautiful Boy» er full av fagkunnskap og opplysninger rundt metamfetamin, men oppleves ikke som noen moralpreken. Den handler rett og slett om kjærlighet og kamp. Man har far på den ene siden, sønnen på den andre – og metamfetaminet i midten.

Dynamisk dyster med håp

Selv om filmen til tider er svært dyster, trist, tragisk og vond å se på, bærer den snev av håp og velvilje. «Beautiful Boy» er rett og slett både vond og vakker, der den vakler mellom dødelig dyster og håpefull.

Dette er en ren og suveren film som virkelig rører – den har tilgjengelige nerver og er av høy kvalitet. Anbefales!

TERNINGKAST: 6

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.