Fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen varslet forrige uke at fremtiden til de tre fylkesstøtta kunst- og kulturinstitusjonene Kunstbanken, Turneorganisasjonen og Musikk i Hedmark nå skal opp til behandling. I den foreløpige konklusjonen som ble lagt fram mandag formiddag foreslår fylkesrådet å opprettholde støtten til Turneorganisasjonen og Kunstbanken. For Musikk i Hedmark, som de siste ukene har fått mye oppmerksomhet for oppsigelse av ansatte, uenigheter med stiftere vedrørende vedtektsendringer og anklager om grov trakassering av ansatte, er fremtiden heller usikker. 

- Musikk i Hedmark (MiH) har gjennom flere år hatt utfordringer som ikke er løst. I rapporten vurderes MiH for å ha svak måloppnåelse i forhold til de kriterier som er lagt til grunn i vurderingen av institusjonene. Rapporten peker også på at det er uenighet mellom ledelse og ansatte om valg av strategier for hvordan MiH skal arbeide i forhold de nevnte kriterier, skriver rådet i sin konklusjon.

"Av andre forhold må det nevnes at stiftelsens styre i møte 29. oktober 2015 vedtok forslag til nye vedtekter. I forslaget til nye vedtekter vil MiH bli en musikkprodusent uten fast ansatte musikere. Våren 2016 startet MiH en prosess med å si opp de fast ansatte musikerne. Fylkeskommunen har som stifter rett til uttale seg, og ba MiH i desember 2015 å avvente nye vedtekter inntil fylkestinget får tatt stilling til den framtidige kunstpolitikken. Hedmark fylkeskommune har anmodet styret i Musikk i Hedmark om å vurdere behovet for ytterligere endringer i organisasjonen før den framtidige satsingen på det profesjonelle musikkfeltet blir avklart."

I konklusjonen skriver Fylkesrådet at de ønsker å se nærmere på følgende tre alternative organisasjonsløsningene:

1. Videreføre støtte til Musikk i Hedmark, men der det faste tilskuddet reduseres. Musikk i Hedmark får et ansvar for å videreføre arbeidet med musikkarven i Hedmark.

2. Avvikle støtten til Musikk i Hedmark. Hedmark fylkeskommune ivaretar den profesjonelle musikksatsingen gjennom endret disponering av midlene, og med en intensjon om et framtidig samarbeid med Oppland fylkeskommune. Ivaretakelse av de to fylkenes musikkarv vil være en viktig målsetting for arbeidet.

3. Avvikle støtten til Musikk i Hedmark. Lyse ut tilskuddsmidler rettet mot fylkets profesjonelle musikkmiljøer. En slik innretting av musikksatsingen og ivaretakelse av Hedmarks musikkarv forutsetter at det utarbeides egne retningslinjer.

- Det forutsettes at de tre alternativene vurderes før en endelig beslutning blir tatt.  Fylkesrådet vil i fylkestingsmøtet i oktober presentere sitt endelige forslag, heter det videre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.