Jordet mellom Ringsaker kirke og Mjøsas bredd var rigget for 10.000 tilskuere da Oslo-Filharmonien avsluttet årets Prøysenfestival med stor utendørskonsert fredag kveld. 10.000 var kanskje å ta i, men man skal ikke kimse av et halvfullt jorde.

Fantastiske omgivelser

Det var lett å bli bergtatt fra start, da Oslo-Filharmonien framførte Griegs «Morgenstemning». Det kulturelle møtet mellom Festspillene i Elverum og Prøysenfestivalen var Knut Anders Sørums tolkninger av «Spilledåsa» og «Så seile vi på Mjøsa». Med Oslo-Filharmonien i ryggen ble dette to meget flotte framførelser, og en meget verdig avslutning på festivalen. Oslo-Filharmonien spilte også utdrag fra Tchaikovskys «Romeo og Juliet» og «Svanesjøen». Hvilken glede båteierne som lå og duppet utenfor fikk av musikken er uviss, men alle vi oppi åkeren hørte i hvert fall godt.

God stemning

Det var kamp om mikrofonen, men konferansier Herborg Kråkevik gjorde en bra jobb som konferansier. Harmløse vittigheter om dialekter fikk publikum til å humre, og det samme gjorde også forsøket på å finne linker mellom Prøysen og orkesteret, som endte med å understreke hvor langt unna hverandre de egentlig er. Festspillenes høye beskytter, Ole Edvard Antonsen, dukket også opp mot slutten, og tok oss med i konsertens siste avdeling på en flott måte.

Kreftforeningen får sitt

Det er vidunderlig å sitte sånn, skuende ut over Mjøsa, i strålende sol og sval bris. Det hele var herlig uformelt. Campingstoler, barnevogner, orkestermusikk og Prøysen. Hvis man får værgudenes lovnader om reprise av været, er dette noe som absolutt bør gjentas. Jo da, initiativtaker og lokal-milliardær Arthur Buchardt fikk rikelig med takk. Tre ganger faktisk, om ikke flere. Og med to tusen flere publikummere enn budsjettert, ligger det også an til at Kreftforeningen får en solid slump med penger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.