Programmet til årets Kønnbandfestival i Stange 16. og 17.september begynner å ta form. Flere artister er nå offisielt på plass.

Kultursjef i Stange kommune, Solbjørg Tveiten, håper å gi festivalgjengerne en variert musikalsk opplevelse i september.

- Et av de store trekkplastrene i år er Eva & the Heartmaker. De har i løpet av de siste årene vært et fast innslag på mange spillelister og hitlister, og kan vise til pop perler som "Joanna", "Superhero" og "Mr. Tokyo." Duoen har gitt ut fire kritikerroste album, senest «Traces of You» i 2013, og ble i 2011 kåret til beste norske artist under MTV Europe Music Awards, sier Tveiten.

Indierock og elektronika

– Årets program spenner vidt både i sjanger og uttrykk. Med utgangspunkt i kvalitet og bredde har vi sydd sammen et program for musikkinteresserte i alle aldre, melder Tveiten.

Indierock-musikeren Anne Lise Frøkedal, også kjent under artistnavnet Frøkedal, kommer til festivalen.

– Med Anne Lise Frøkedals stemningsfulle, melodiske og tidvis mørke tekster åpner musikken hennes for både det nære og det storslagne, skriver Tveiten.

Den tredje artisten som er offentliggjort så langt, er bandet Bendik, med vokalist, gitarist og låtskriver Silje Halstensen i spissen. De deltok blant annet i Urørt-finalen i 2011, og slapp nylig sitt tredje album, «Fortid».

– Bendik smir, på sin unike måte, bånd mellom pop og elektronika og har samtidig bred appell. Det musikalske uttrykket spenner mellom det såre og sterke, samtidig som medmusikerne understreker dette ved å la musikken veksle mellom det forsiktige og energiske, melder kultursjefen.

vil nå ungt publikum

Tveiten sier også at de har tenkt litt ekstra på å nå et yngre publikum i år.

– Men mitt hovedmål er en god sammensetning av sjangre, og at man kan oppleve artister man vanligvis ikke ville sett, sier hun.

Flere artister og programmet for hele festivalen vil bli offentiliggjort utover våren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.