Hamar
«Hilde Gustava Ovesen - Gustavas kulturfabrikk» fikk 2011-prisen. Ingeborg Refling Hagen fikk den aller første prisen - i 1971. Til sammen 41 ganger har prisen vært delt ut, og det er kommunene Hamar, Ringsaker, Stange og Løten som står bak.
Med følger heder og ære, 50.000 kroner og diplom.
På lista over dem som har fått prisen står for eksempel Rolf Jacobsen, Knut Faldbakken, RingsakerOperaen, Jernbanens musikkorps, Gotmar Rustad, Ole Ivars og Fagforeningens Mannskor.
Selve seremonien, arrangementet for utdelingen av prisen, har gått på rundgang mellom kommunene. Utdelingen av 2011-prisen sto Ringsaker kommune for, og det var i denne sammenheng at kultursjefen i Ringsaker, Asle Berteig, lanserte ideen om at de fire kommunene kunne ta med seg alle priser til en felles prisgalla.
Kultursjefen i Hamar, Terje Halvorsen, er ikke motstander av en slik idé - men han sier Hamar kommune uansett venter til et nytt kulturhus er på plass høsten 2013.

LITEN INTERESSE

Prisens eksistens har tidligere vært diskutert i regionrådet. Det store problemet har vært at man ikke har klart å skape stor nok blest om denne prisen. Interessen for å nominere kandidater har vært dårlig.
- Det foregår jo så mye på kulturarenaen i vårt distrikt, så det burde være en lett oppgave å finne kandidater, sier kultursjefen i Hamar kommune, Terje Halvorsen.
- Og hvem kan komme med forslag?
- Hvem som helst.
Løten kommunes nye kultursjef, Bente Hagen, forteller at fristen for å sende inn forslag er 25. oktober, og at prisutdelingen foretas av vertskapet, Løten kommune, før jul.
«Hedmarken kulturpris kan gis til enkeltpersoner eller grupper på grunnlag av dokumentert talent innenfor kunst og kultur. Prisen kan også gis til enkeltpersoner eller organisasjoner på grunnlag av betydelig innsats over tid. Prisvinnerne skal ha tilknytning til de prisgivende kommuner.»
Og:
«Alle forslag på kandidater skal være begrunnede og skriftlige.»
Forslag med begrunnelsen sendes Løten kommune.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.