Det er Alaskadag på Norsk Utvandrermuseum. Onsdag var det ikke mindre enn 400 barnehagebarn, 100 barnehagelærerstudenter og 70 ansatte fra barnehagene til stede. Søndag fortsetter det med åpen familiedag.

Arrangementet «Alaskadag» er et samarbeidsprosjekt mellom Barnas Rett Barnehage, Norsk Utvandrermuseum og Høgskolen i Hedmark.

Barnas Rett Barnehage ligger i Åkersvika og barnehagen fokuserer på å gi barna et godt forhold til natur og friluftsliv. De har en utegruppe som gir barna ulike naturopplevelser året rundt.

Aktive brukere av nærområdet og tar ofte turen til Utvandrermuseet.

Gjennom ønske om et tettere samarbeid mellom Barnas Rett Barnehage og Utvandrermuseet, oppsto ideen om en vinteraktivitetsdag, forteller formidler Inger-Maren Slagsvold på Utvandrermuseet.

Seppala

I det norsk-amerikanske lille skolehuset er det fortellerteater om Leonhard Seppala og hunden Togo. Leonhard Seppala utvandret til Amerika år 1900, med drømmen om å finne gull i Alaska. Seppala fant ikke gull, men viste tidlig et talent for hundekjøring, som var framkomstmiddelet i gruvedriften rundt Nome på den tida. Roald Amundsen spurte Seppala om han ville trene et hundespann i forbindelse med en planlagt ekspedisjon til Nordpolen. Ekspedisjonen ble avlyst på grunn av første verdenskrig. Seppala overtok spannet og begynte å kjøre hundeløp. Etter kort tid ble han verdens beste hundekjører. I dag er han best kjent for serum-løpet, og for sin heltemodige innsats.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.