- Hvorfor er du så glad? skrek Baard Slagsvold gang på gang til forsamlingen. Svaret var innlysende - de storkoste seg.
Pønkebandet «Fort & Gæli» fra Elverum, med en energisk Slagsvold i spissen, hadde børstet støvet av stemmebånd og plektre, og dundret løs med 30 år gamle slagere. Nostalgiske publikummere foreviget gjenforeningskonserten med mobiltelefonene sine, men dagens pønkere hadde mer en nok med å hoppe opp og ned foran scenekanten.

Kult og bortgjemt

Under Brua er en bortgjemt, men komplett kunstarena. Området som vanligvis bare blir gjestet av fuglekikkere, fiskere og en og annen tagger yrer plutselig av liv, og nysgjerrige forbipasserende dannet etter hvert sin egen lille festival over brua. Hengende ned fra brua, rundt omkring i skogen og inni teltene er kunstverkene til festivalutstillerne, og fra kiosken ble servert kortreist og nærdyrket mat.
En av årets utstillere er Aage Villy Skåret. Han viser fram fuglefotografier, som ikke er fotografier.
- Jeg plasserer fotopapir uti naturen, eller som her, legger det oppe på gjenstander.
Inne i teltet henger også datategningene til Thomas Rago Ulriksen.
- Jeg lever meg inn i mine karakterer, og tegner mye meg sjøl. Drømmen er å gi ut en barnebok med eventyrene jeg har skrevet.

- Mange flere enn i fjor

I forkant av pønkpartiet hadde Petajama gjort en meget god jobb med å varme opp de rundt 200 personene som hadde møtt opp tidlig på kvelden.
- I fjor høljregnet det under åpningsdagen, men i år ligger det an å komme 400, kunne festivalkoordinator Jan Egil Løvbak fortelle etter at Petajama hadde takket Hamar for åttende gang. Åpningsdagen har blitt døpt Punk'n Roll, og arrangørene har i tillegg til «Fort & Gæli» gjenopplivet «Kaare og Partiet».
- De gode, gamle pønkergruppene som ikke har spilt på 30 år stiller opp i dag. Det har vi jobbet en del for å få til. Det er ikke musikk for alle, men du ser at det er en god del gammelpønkere i Hamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.