Det var rundt 80 barn til stede, alt fra småbarn til ungdom, som hadde fått med seg ca. 120 voksne på lørdag. De ble vitne til en unik opplevelse.

Dag Nilssen var skuespiller og dirigent, og fortalte om musikalske temaer i verket og hva som inspirerte Beethoven.

Med et energisk engasjement fikk han med mange av barna, og alle voksne. De øvde den elleville stående applausen på forhånd, også uten lyd, for å kjenne hvordan Beethoven ville ha opplevd dette da han dirigerte verket selv.

De ropte både «fryd» og «freude» så høyt de kunne, sammen med kor og orkester.

I presentasjonen av temaene ble orkesteret og koret involvert, og alle instrumentgruppene fikk vise seg. Publikumet ble med og sang den norske versjonen av «Ode til Gleden», før de fikk høre den siste satsen. Selvsagt fikk de brukt for den innøvde applausen!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.