Neshagen var tirsdag NRKs representant på en pressekonferanse i CC Amfi hvor artistene til gallaen i 2018 på Hamar ble presentert. Hun sa også at dette var en fest for idretten i Norge, og at det derfor var viktig å ha en spredning når det gjaldt arrangementssteder. I 2019 arrangeres Idrettsgalla i Stavanger. Sted for Idrettsgalla i 2020 og 2021 er ikke bestemt.

Eierne av Idrettsgalla er NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping – og Norsk Tippings direktør den gang Idrettsgalla ble startet (første år 2002), Reidar Nordby, forlangte at gallaen skulle foregå på Hamar. Bak kravet lå en trussel om å redusere en stor sum penger som Norsk Tipping hvert eneste år bidro med for at Idrettsgalla skulle kunne arrangeres.

Norsk Tipping

Linda Eng Strand, leder for selskapsprofilering og spons i Norsk Tipping representerte selskapet under tirsdagens pressekonferanse. Hun sier til Hamar Arbeiderblad at en ny avtale ble laget ved inngangen i 2016, og at det i denne avtalen står at Idrettsgalla skal arrangeres på Hamar minimum to ganger i løpet av fem år fra og med 2017.

– Er det ikke lenger så viktig for Norsk Tipping at Idrettsgalla arrangeres på Hamar?

– Vi er stolte av å arrangere Idrettsgalla på Hamar, men Norsk Tipping er også et nasjonalt selskap, sier Linda Eng Strand.

Glipptak

Viggo Sundmoen, administrerende direktør i Hamar Olympiske Anlegg, hadde helst sett at Idrettsgalla hadde vært et Hamar-arrangement.

– Men det er jo de tre eierne som avgjør, da, sier Sundmoen.

– Idrettsgalla arrangeres nå for 17. gang. Bortsett fra tre ganger har gallaen vært arrangert på Hamar. Hva gjorde at dette glapp?

– Nei, si det … Første gang gallaen ble flyttet var i 2010, da på grunn av kollisjon med vårt EM på skøyter. Kan hende ga det en åpning …, sier Viggo Sundmoen.

Han forteller at det i forbindelse med 2018-arrangementet skal arrangeres stort idrettsseminar, at det legges opp til stor folkefest i sentrum – og han understreker hvor viktig det er å gjøre arrangementet til en opplevelse i hele byen.

Til Idrettsgalla 2018 kommer artistene Adam Douglas, Julie Bergan, DDE, komikeren Jon Niklas Rønning og ensemblet fra den populære forestillingen «Grease». Og ikke minst kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Kong Harald mottok hedersprisen i 2011. Kanskje venter en pris på de kongelige nå også …?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00