NRK sendte nylig et program om Marshall-forsterkerens historie. Få album inneholder mer Marshall-gromlyd enn nettopp «Machine Head».

På 70-tallet handlet det om å spille HØYT. Rockebandene eksperimenterte med stadig kraftigere utstyr, men knapt noen hadde kvassere redskap enn Ritchie Blackmore. Den mørke og lunefulle gitardemonen brukte 200-watts Marshall Major-forsterkere til å smelte ørevoksen til tenåringer over hele kloden. Organist Jon Lord oppdaget at han måtte bruke samme utstyr for å i det hele tatt bli hørt, og kombinasjonen av Hammond B3-orgel og Marshall skulle raskt bli kjent som «the beast». «Machine Head» er kanskje bandets aller mest kjente studioalbum, selv om «studio» er et relativt begrep. Man kan lure på hva de andre gjestene på Grand Hotel i Montreux tenkte da denne langhårede gjengen rigget seg til og spilte inn hele skiva rundt omkring i korridorene. Historien bak «Smoke on the Water» kjenner vi alle, så den lar vi passere i stillhet. De virkelige høydepunktene er «Lazy» og «Pictures of Home». Deep Purple låt vel aldri bedre – godt hjulpet av en vegg med noen tusen watt britisk lydinferno i ryggen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.