Hamardomen var en perfekt ramme for jazz-soundet til Jon Eberson Group (JEG). Trioen, søndag kveld forsterket med trommeslager, ekstra gitarist samt en strykersekstett fra Kringkastingsorkesteret, ga publikum en fin reise i Ebersons musikalske univers.
Ebersons kommersielle gjennombrudd kom med det nærmest legendariske albumet Jive Talking i 1981. Søndag kveld spilte de ingen låter fra dette albumet, til litt skuffelse for denne anmelder. Men det er tydelig at Eberson er her og nå, men samtidig ser framover med sitt musikalske virke. Hans periode med Sidsel Endresen var den gang da, nå er det Hilde Marie Kjersem som er trioens vokalist. Hun har dybde og en vakker klang i stemmen sin, og hun løfter mange av de lavmælte låtene. Som for eksempel i de myke Stay og Sweetness, baby, samt i den mer up-tempo Save my Soul.

Kjersem har skrevet tekstene til albumet Comfort Call som ble utgitt i fjor. Musikken er det selvsagt Eberson selv som står for, mens bassist Sigurd Hole arrangerte partiene for strykerne. Det var fra denne utgivelsen det meste av låtmaterialet søndag kveld var hentet.
Under konserten søndag kveld hadde de med seg den dyktige trommeslageren Finn Sletten (som også spilte i JEG på 1980-tallet), samt Hedvig Thomassen på gitar. Videre var det altså med seks strykere fra Kringkastingsorkesteret. De gir Ebersons uttrykk ekstra fylde. De avsluttet den en time og tjue minutter korte konserten med de vakre jazzballadene This Show og I'll be Waiting.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.