-Sist gang vi spilte «Emil I Lønneberget»ble alle billettene revet vekk før premièren. Jeg har troen på at dette kan skje igjen, sier Asle Berteig, som er kultursjef i Ringsaker kommune.

Berteig hadde selv regien på forestillingen i 2007, og kommer til å være en del av laget når forestillingen settes opp igjen til sommeren.

-Vi ønsker at alle som er interesserte i å spille i denne forestillingen melder seg på audition. Vi har mange roller å fylle, og ønsker å være en arena der alle som har lyst kan få muligheten til å utfolde seg, sier Asle.

åpent for alle

Berteig understreker at det er åpent for alle å være med.

-Jeg har lovet bort to roller. Alfred og Sylt-Maja er to roller som allerede er opptatte, sier han.

-Resten av rollene vil jeg ha en audition på. De som melder seg på audition og blir med får muligheten til å spille teater med profesjonelle rundt seg. Det eneste de som spiler i stykket trenger å tenke på er at de skal spille teater. Alt det andre blir ordnet av profesjonelt personale.

Auditionene finner sted på Prøysenhuset den 10. og 11. februar, og de som er interesserte i å komme for å prøve seg kan sende en mail til kultursjefen.

– Det har ingen ting å si hvor du kommer fra, så lenge du har lyst og er forberedt på at det er mye arbeid, sier Berteig.

For andre gang

«Emil i Lønneberget» ble satt opp i 2007. Da med Tom Styve som Alfred, og Kristian Sørlien som Emil.

-Tom Styve har jo vokst til å bli en profesjonell skuespiller siden han spilte rollen som Alfred, og det er viktig for oss at Prøysenhusteateret kan være et springbrett der de som føler at de har en skuespiller i magen får utvikle seg og prøve seg sammen med et profesjonelt apparat og noen profesjonelle skuespillere.

Sist gang dette stykket ble satt opp var det stor interesse blant publikum. Flere tusen mennesker så «Emil i Lønneberget», og kultursjefen har store forventninger til årets oppsetning.

-Jeg regner nesten med at det kommer imellom to og fire tusen publikummere. Jeg er allikevel ikke bekymret for økonomien i det hele. Vi har ingen ambisjoner om å tjene penger på dette.

Teaterforestillingen er en del av Prøysenhusets sommerfestival. I år heter festivalen «Sommer i Prøysen», og nytt av året er at den vil vare i 6 uker, framfor 4 som i fjor.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00