MERK: Dersom du ikke ønsker å vite hva Elton John (mest sannsynlig) kommer til å spille på Stortorget i kveld, bør du slutte å lese her.

Avisa Fædrelandsvennen kunne melde om topp stemning, og en Elton John i storform. Kristiansand og Hamar er de eneste stoppestedene i Norge på hans "Wonderful Crazy Nights Tour". Videre går turen til Gröna Lund i Stockholm på søndag.

LES OGSÅ: Her er din guide til festen med "The Rocket Man"

Avisen trillet terningkast 5, og skriver: "Han eier scenen fra første stund med sin enorme karisma. Allerede med første låt tar han oss med tilbake til 70-tallet og får opp stemningen blant publikum."

Gikk sent på scenen

Elton John gikk på scenen rundt 20:25, en snau halv time senere enn planlagt. Det så derimot ikke ut til å sette en stopper for festlighetene, skal man tro Fædrelandsvennens omtale av konserten.

Hans spilleliste er ikke overraskende nok full av gamle klassikere hånd i hånd med nyere numre. Det hele braket løs med "The Bitch Is Back" og "Bennie and the Jets", og 70-tallsstemningen er på plass fra første stund.

"Stemmen til hovedpersonen selv holder overraskende godt selv om han har rundet 70 år, men artikulasjonen har om mulig blitt enda sløvere," skriver Fædrelandsvennens anmelder.

LES OGSÅ: Elton-fest i hele byen

Det ble derimot kun to sanger fra hans nyeste studioalbum, "Wonderful Crazy Nights" å høre i Kristiansand. Fædrelandsvennens anmelder kaller dette "et lite dødpunkt", men påpeker at det "heldigvis ikke er så langt mellom godbitene." Sangen "I Want Love" ble dedikert til ofre for nylige terrorhandlinger.

Det meldes om allsang under "Rocket Man" og "Your Song". Kjente og kjære sanger som «Don’t Let The Sun Go Down On Me», «I’m Still Standing» og «Crocodile Rock» var å finne i konsertens senere halvdel, og det hele ble avsluttet med hovedpersonens rørende hyllest til avdøde Prinsesse Diana; "Candle in the Wind".

Publikumsreaksjoner

Publikum var rause med å gi seksere til konserten, og på nettavisen til Fædrelandsvennen skrives det blant annet i kommentarfeltet:

"Han briljerte virkelig på tangentene som den store artisten han er! Minneverdig!"

En annen skriver:

"En flott opplevelse, Elton skuffer ikke, han leverte en av sine beste konserter som jeg har sett."

I Kristiansand var det noe misnøye rundt innslipp til konsertområdet, da billetter måtte byttes inn i armbånd. Dette kunne gjøres på forhånd. Espen Solheim Røhne fra Venues bekrefter at billettene IKKE behøves å byttes inn i armbånd i Hamar, og at billetter scannes ved inngangsområder ved Kirkebakken.

Det lover altså bra for fredagens store begivenhet på Stortorget, og med værguder som ser ut å favorisere Hamar framfor Kristiansand er det duket for en uforglemmelig konsertopplevelse denne sommerkvelden.

Dette spilte Elton John i Tyskland for tre dager siden. Spillelisten var mest sannsynlig den samme i Kristiansand i går, og forblir trolig lik i Hamar i kveld:

1. The Bitch is Back
2. Bennie and the Jets
3. I Guess That's Why They Call It the Blues
4. Take me to the Pilot
5. Daniel
6. Looking Up
7. A Good Heart
8. Philadelphia Freedom
9. I Want Love
10. Tiny Dancer
11. Levon
12. Rocket Man (I Think It's Going To Be a Long, Long Time)
13. Have Mercy On the Criminal
14. Your Song
15. Burn Down the Mission
16. Sad Songs (Say So Much)
17. Don't Let The Sun Go Down On Me
18. I'm Still Standing
19. Crocodile Rock
20. Your Sister Can't Twist (But She Can Rock 'n Roll)
21. Saturday Night's Alright For Fighting
22. Candle In the Wind

LES OGSÅ: Skjerper sikkerheten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.