– Det er herlig at vi endelig er i gang, sier Julie Schult Bolstad fra produksjonsgruppa for vårprosjektet. Elevene fra musikklinja har nemlig jobbet i månedsvis for at årets vårprosjekt skulle falle på plass, og fredag kveld var det klart for premièrefest i Hamar Sagbladfabrikk.

– Nå har vi bare stått og kost oss på scenen, og ekstra moro er det at vi klarte å fylle lokalet, sier Bolstad. Det var nemlig ytterst få ledige seter i sagbladfabrikken, og det betyr at premièren trakk om lag 250 publikummere.

Prosjektet står som en fast tradisjon blant elever og lærere fra musikklinja på Stange videregående, og alle tre trinnene var som vanlig representert i forestillingen. Årets vårprosjekt har fått navnet «The Times They Are A’Changin», men til tross for at arrangementets kan navn knyttes til Bob Dylan fikk publikum høre musikk fra så å si hele den moderne musikkhistorien. Programmet besto nemlig av stykker som på hver sin måte har vært av stor samfunnsmessig betydning.

Historietime

Publikum ble kastet tilbake til skolebenken, og Jonas Wagle Lysfoss loset publikum gjennom de ulike epokene som kveldens historielærer.

Programmet startet allerede 500 f.kr i Babylon, streifet innom både den franske og russiske revolusjonen, tok en tur innom frigjøringsdagen og ble avsluttet med løslatelsen av Nelson Mandela.

Dyktige elever

Musikklinjas kor sto for store deler av programmet, men det var også en rekke innslag fra ulike ensembler og bandsammensetninger fra de tre ulike klassetrinnene. Det var med andre ord et variert og allsidig program som ble presentert, og publikum var med fra første tone.

– Dette var kjempeflott. Jeg blir imponert over hva disse ungdommene får til, sier Lillian Bekkevold. Hun var på plass sammen med Halldis Martinsen for å følge barnebarnet i aksjon sammen med de rundt 100 andre elevene på scenen. Høydepunktene var mange, men begge måtte innrømme at de lot seg rive litt ekstra med da programmet var innom hippietiden med «Let The Sunshine in».

Ungdommene fra musikklinja har fremdeles mye å glede seg til, og fredagens konsert var bare starten på det som blir en lang helg i sagbladfabrikken. I dag er de nemlig tilbake på scenen med to nye forestillinger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.