Etter fire års sommershowsuksess, først i 2010 og 2011 med Bjørn Kleiven, og så to år med Vazelina Bilopphøggers og Øyvind Blunck, drar Eldar Vågan med seg komiker Øivind Johannessen til Tjuvholmen i juni. Johannesen har siden 1996 vært medlem i revytrioen 3 Kæll, som har spilt over tusen forestillinger i Østfold. Johannessens rollefigur «Raymon» er velkjent. Den godhjerta, men noe trege «Raymon» er faktisk så tett forbundet med Fredrikstad-dialekten at Johannessen ofte får skylden for å skape fordommer om fylkets innbyggere. Manuset til årets forestilling skrives av Vågan og Alf Tande-Petersen, som til tidligere show har skrevet tekstene til Bluncks karakter "Fridtjof". 

Gamle hits og Elvis

"Frukten fra landsbygda" har premiere 11. juni, og duoen, med Vågans band The Eldarados i ryggen, spiller 16 forestillinger fram til 28. juni. 

- Nå er det femte året, så det blir noen «highlights» fra tidligere show, forteller Vågan, som i anledning jubileet hadde tatt med seg kake til pressekorpset og ordfører Morten Aspeli. 

- Jeg hadde et krav for at jeg skulle være med. Jeg ville gjerne framføre noen Elvis-låter, forteller Johannesen.

- Så Elda gjendikta "The Girl of My Best Friend". Den heter nå "I en seng på Hamar". Hva som venter i den senga får dere høre på showet, sier Johannesen. 

Nett-suksess med promovideo

"Frukten fra landsbygda", som årets show heter, har fått sin egen promovideo, laget av hamarsingen Kristoffer Kumar.  I videoen går Vågan og "Raymon" rundt på brygga i Fredrikstad og synger Cliff Richards "Summer Holiday".

-  Den har eksplodert. I løpet av tre dager har den fått 75.000 visninger. Jeg trodde den kanskje ville bli sett av et par tusen. Det viser litt av kraften sosial medier har, sier Johannessen.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.