HAMAR: For et snaut år siden startet ferden fra Bergen og gjennom Sognefjorden. Nå gleder Gardli seg til endelig å se resultatet, av noe hun betegner som en av de største opplevelsene i livet. Likevel er hun ikke like begeistret for tanken på å være på tv.
- Jeg gruer meg litt til å høre alt jeg har å si, men mest så gleder jeg meg, forteller Anja, som er vokst opp i Valdres.
23-åringen har stått på ski aktivt siden hun var sju år, og har gått på NTG Lillehammer. Lasse Kjus har vært et stort forbilde gjennom oppveksten, og det var stor stas da den tidligere alpinisten var med på den fem ukers lange ferden gjennom Sognefjorden.
- Jeg har møtt ham en del ganger tidligere. Han er en morsom fyr, som tuller veldig mye, forteller Gardli, som også kan røpe at Kjus var redd for å bli kjørt fra av de andre deltakerne, og ga dem klar beskjed om å holde seg bak ham nedover fjellene.

Deltakerne i «Oppdrag Sognefjorden» bodde på en båt under hele oppholdet, og var under hele reisen i kontakt med naturen.
Anja fikk sitt beste minne da båten lå til land i Fjærland.
- Da kjørte vi ned et fjell i solnedgangen.
Hun forteller også at de kunne bruke opp til fem-seks timer på å gå opp et fjell, hvor de kanskje bruker fem minutter på å kjøre ned.
- Det er verdt det, konstaterer Anja.
Det er tydelig at ekstremsport ikke er for hvem som helst. Skikjøreren har selv problemer med å forklare hva slags følelse det gir henne.
- Når jeg er på toppen av fjellet, før jeg kjører, er jeg utrolig nervøs. Når jeg setter utfor slipper jeg løs alt. Det er en frihetsfølelse, og samtidig utrolig mye adrenalin.
Hun innrømmer også at hun har blitt avhengig av adrenalinet.
- Uten tvil. Jeg har ikke funnet noe som kan sammenlignes med det «kicket».

Gardli mener NRK-programmet er en opplevelsesreise med er en blanding av ekstremsport og norsk natur og kultur.
TV-serien ga også mersmak for ungjenta som i vinter deltar i norgescupen i freeride. I tillegg har lysten til å gjøre mer filmoppdrag sneket seg på. En ting er i hvert fall sikkert:
- Jeg skal kjøre utrolig mye på ski framover.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.