Den 5. april ble det opprettet et Facebook-arrangement med tittel «Summerfade – den desidert råeste avslutningen på sommeren!». Nettverket gjorde jungel-telegrafen uhyre effektiv, og i skrivende stund har 2.600 personer bekreftet at de skal på festivalen, som beskrives som «en nyoppstartet utendørsfestival i Hamar, som fokuserer på elektronisk dansemusikk».

Hvis like mange løser billett, er det gode nyheter for arrangørene.

– Jeg håper jo virkelig at tallene stemmer. Kapasiteten er på litt over 5.000 personer.Vi satser på at det kommer mellom 2.000–3.000 personer, forteller Andreas Hansen, som sammen med stangesokningen Ole Jose Norum og Even Bø Ruud er arrangørene bak nysatsingen. Alle tre har bakgrunn fra arrangør- og konsertvirksomhet.

– Det startet aller først med guttedrømmen om å arrangere en egen festival, og så fikk vi en idé når vi så at Hamar manglet en scene for den her typen musikk, forteller Hansen.

Ingen artister er sluppet

På Facebook-gruppen har arrangørene bedt publikum om å komme med forslag på artister de kunne tenkt seg å høre utenfor Vikingskipet. Hansen forteller at flere får ønsket sitt oppfylt.

– Vi har signert halve programmet. De fleste kommer fra Sverige og Nederland, som er store eksportører av EDM-artister, forteller Hansen, og røper at det mest sannsynlig blir noen lokale helter på scenen også.

– Det er ganske mange flinke lokaler artister som begynner å bli kjent internasjonalt, og som fortjener en scene å stå på. Vi prøver å dyrke denne kulturen mer her på Innlandet.

Bra salg av billigbilletter

Festivalen varer i to dager, fra fredag 14. august til lørdag 15. august.

På søndag startet salget av de første billettene, såkalte «Early Birds». De 200 rabatterte billettene er ifølge Hansen straks utsolgt. De første artistene slippes på onsdag eller torsdag.

– Responsen har vært veldig bra. Det ser virkelig ut som om det er en interesse for denne festivalen. Jeg håper at vi kan friste med bra artister og et bra opplegg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.