– Ja, nå er det offisielt, stråler daglig leder Else Braseth på Atlungstad. – Stor stas

stor stil

Kulturminnets jubileum skal feires i stor stil. Først med gratis ettermiddagskonsert, med et destillat av det beste skiblandnerland har å by på av artister, så med et offisielt kulturprogram. Det er det siste dronningen skal overvære.

Detaljene i dette programmet er ennå ikke spikret, men det som allerede er klart er at dronningen skal forlate festen via den nye Brenneribrygga, hvor hun går om bord i Skibladner.

kommunikasjonsveg

_ Med denne brygge åpner vi en kommunikasjonsveg som har vært steng lenge, sier Else Braseth En av årsakene til at brenneriet ble lagt akkurat ved utløpet av Fjetreåa, ved Mjøsas bredd, var nemlig at Mjøsa den gang det ble etablert i 1855 var hovedfartsåren i distriktet. Dertil kom åas rene vann.

Den nye brygga er bygget der den gamle lå, etter gammel modell med laftekasser i tømmer. Den koster ca. fem millioner krone, men har hatt en trang fødsel, takket være tekniske problemer. 30 august er disse behørig over og historie, og punktum blir satt av dronningen selv – og dronningen av Mjøsa; Skibladner

pop turistmål.

Atlungstad Brenneri ble etablert av lokale bønder i 1855. Det drives nå som brennerimuseum og kulturminne, men brenner også årlig ca. 12.000 liter sprit.

Særlig i sommerhalvåret er brenneriet et populært turistmål, som søkes av stadig flere, fra et stadig videre omland. Sommerkomedien «Å er det dekk driv mæ», Turnékompaniets særegne tapning av Shakespeares «As you like it» har den siste uka samlet publikum til uteteater. Siste forestilling går 5. juli, og salget av billetter har allerede bikket et tusen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.