Lørdag var det langt mer glissent foran scenen enn kvelden før, men humøret var fortsatt like upåklagelig som tidligere under årets Hamar Music Festival.

Da Kent entret scenen like etter midnatt, var det yrende liv og intens innlevelse fra publikummerne på de fremste radene.

Konsertåpningen kunne fort ha fått et ufrivillig Spinal Tap-øyeblikk da sceneteppet hang seg opp, og ikke falt ned som planlagt. Scenearbeiderne måtte til slutt rive ned hele gedigne teppet slik at det revnet, men publikum var fornøyd så lenge de endelig fikk se bandet.

Tidligere på kvelden spilte Kristopher Schau og bandet Mongo Ninja på Seb's Hotel. Med sin ekstreme metallopptreden, var kontrasten til snille og jordnære Cacadou i Strandgateparken godt over gjennomsnittlig merkbar.

Men, dette viser bare at Hamar Music Festival kan tilby noe for nesten enhver smak.

Skuffet over oppmøtet
Foran den store scenen i parken samlet en venninnegjeng seg mens de ventet på at Kent skulle gå på scenen. Jentene er godt fornøyd med årets festival.

- Dette er veldig bra! Postgirobygget og Mother's Finest var trivelig, men Kent blir det ubestridte høydepunktet, sier Cecilie Heggeset, som forøvrig har tatt turen helt fra Oslo for å oppleve musikkulturen i Hamar på nært hold.

Heggeset er likevel noe skuffet over publikumsoppmøtet denne lørdagskvelden.

- Jeg hadde forventet mange flere. I alle fall sammenlignet med hvor mange det var her på samme tid i fjor, sier hun, og kikker rundt på den halvfulle grusplassen.

Drømmer om store artister
Venninnegjengen har fått med seg at arrangørene nå er på utkikk etter større artister i årene som kommer, og har allerede sine personlige favoritter klare.

- U2, roper Cecilie Heggeseth og Åste Narmo i kor.

- Bruce Springsteen, svarer Liv Hilde Nytrøen og Siv Aina Holck.

- Tom Waits, sier Hege Hellum.

En av jentenes ektemenn hopper inn i debatten og svarer Samantha Fox, men et stygt og truende blikk fra kona gjør at han raskt trekker tilbake hele sitatet. Med halen mellom beina må han også be pent om at navnet hans ikke blir brukt på trykk.

Bare framtiden vil vise om arrangørene klarer å skrape sammen nok penger til å oppfylle venninnegjengens ønsker.

Søndag avsluttes Hamar Music Festival med Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen i Hamardomen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00