– Det hadde vært veldig morsomt å prøve seg på en stor scene. Vi leker i alle fall med tanken, og da tenker vi stort. Chat Noir eller Latter, sier Ragnhild Ellefsæter fra den populære kvintetten Friserte Fruer.

Gode tilbakemeldinger

Ellefsæter forteller at de har satset tungt på selve produksjonen i forestillingen, og at det mest sannsynlig ikke har vært en større produksjon i Teatersalen tidligere.

– I år valgte vi å gjøre en ordentlige proff produksjon. Det var en avgjørelse vi tok for å løfte showet, sier hun. Det betyr at årets forestilling har kostet langt mer enn tidligere oppsetninger. Ellefsæter forteller allikevel at utgiftene betaler for seg gjennom gode tilbakemeldinger.

– Vi har fått veldig hyggelige og konkrete tilbakemeldinger fra profesjonelt hold, og flere er klare på at dette er et show som også vil fungere på større scener.

– For min del ønsker jeg at vi bare kan drive med dette her hele året. Det er i alle fall drømmen, sier hun.

Ellefsæter er rimelig sikker på at fruenes humor også vil fenge i hovedstaden.

– Noe av det vi gjør er selvsagt litt lokalt, men humoren og figurene er gjenkjennbare uansett hvor man bor i landet.

– Med tanke på tilbakemeldingene vi har fått er vi i alle fall sterkere i trua på at dette kan funke andre steder enn i Brumunddal, sier hun.

Kunne fylt flere kvelder

Ellefsæter forteller at det var smekkfullt i Teatersalen i Brumunddal gjennom samtlige ti forestillinger, og med 3.400 solgte billetter slår de alle tidligere publikumsrekorder.

– Jeg er sikker på at vi kunne kjørt en helg til, men dette handler også litt om å kjenne på sine egne begrensninger. Vi er i full jobb alle sammen, og vi ser ikke helt poenget med å tilfredsstille alle treigingene som venter med å kjøpe billett, sier hun. Friserte Fruer setter opp forestilling annethvert år, og Ellefsæter forteller at de ikke kommer til å endre på akkurat den rutinen.

– Det handler om at vi skal være 100 prosent sikre på å ha et skikkelig manus, og at vi har nok tid til å vite at kvaliteten er der, sier hun.

Fakta

Showgruppa Friserte fruer består av Tove Merethe Mangset, Gerd Elin Borgen, Torhild Kielland, Ragnhild Ellefsæter og Grethe Rustad Aarskog. Alle har vært med fra starten i 2006, da de hadde sin første forestilling på Prøysenhuset. I 2008 kom Tore Svensrud med som produsent og regissør.

Høstens oppsetning, «Avkledd», ble spilt for 3.400 mennesker gjennom ti fullsatte forestillinger.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00