I vår skal NRK Super sende tv-programmet «Lek uten ord», en mimelek der fire døve og fire hørende skal konkurrere om å løse ulike oppgaver.
Mandag kveld var det audition hos produksjonsselskapet Fabelaktiv. 30 spente jenter møtte opp, i håp om å få komme på tv. Noen av dem er ganske scenevante og har både spilt teater og vært med på filminnspillinger, mens for andre var dette en helt ny erfaring.
Kan bli bruk for flere
Benjamin Kippersund og Marthe Lise Halvorsen har jobben med å plukke ut deltakerne som skal få være med.
- Det er ganske vanskelig, medgir Marthe Lise.
De fire døve deltakerne er allerede plukket ut, det er fire gutter fra Oslo. Derfor er det bare jenter Fabelaktiv er ute etter denne gangen.
Det kan hende det blir bruk for fire til i løpet av våren. Dessuten er de på utkikk etter noen som kan være med i en annen produksjon som er under planlegging.
- Men det prosjektet er hemmelig ennå, sier hun.
Fabelaktiv er dessuten alltid på jakt etter nye talenter, for det er stadig nye prosjekter på gang.
flere muligheter
Emma Sofie Nilsen fra Ottestad, Annika Rykhus fra Hamar, Rebekka Lunde fra Romedal, Tuva F. Solgaard fra Stange, Maja Synstad fra Elverum og Hedvig Nyberg fra Hamar var først i ilden. Marthe Lise gav dem ulike mimeoppgaver de skulle løse, mens Benjamin fulgte dem med kamera.
- Det kjempemorsomt, men det var litt vanskelig når det var kamera rundt oss hele tiden. Men det var ikke noe stort problem, jeg synes det gikk bra,sier Tuva etter at de er ferdige.
Alle jentene er like ivrige på å få bli med, men de innser at det er et vanskelig nåløye å passere.
- Men sånn er det bare. Kommer vi ikke med nå, så vet de jo om oss. Da kan vi få sjansen neste gang. Det var stort bare å få bli med på audition, sier Hedvig, men innrømmer at hun blir nok litt skuffet om hun ikke blir plukket ut.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00