I vår skal NRK Super sende tv-programmet «Lek uten ord», en mimelek der fire døve og fire hørende skal konkurrere om å løse ulike oppgaver.
Mandag kveld var det audition hos produksjonsselskapet Fabelaktiv. 30 spente jenter møtte opp, i håp om å få komme på tv. Noen av dem er ganske scenevante og har både spilt teater og vært med på filminnspillinger, mens for andre var dette en helt ny erfaring.
Kan bli bruk for flere
Benjamin Kippersund og Marthe Lise Halvorsen har jobben med å plukke ut deltakerne som skal få være med.
- Det er ganske vanskelig, medgir Marthe Lise.
De fire døve deltakerne er allerede plukket ut, det er fire gutter fra Oslo. Derfor er det bare jenter Fabelaktiv er ute etter denne gangen.
Det kan hende det blir bruk for fire til i løpet av våren. Dessuten er de på utkikk etter noen som kan være med i en annen produksjon som er under planlegging.
- Men det prosjektet er hemmelig ennå, sier hun.
Fabelaktiv er dessuten alltid på jakt etter nye talenter, for det er stadig nye prosjekter på gang.
flere muligheter
Emma Sofie Nilsen fra Ottestad, Annika Rykhus fra Hamar, Rebekka Lunde fra Romedal, Tuva F. Solgaard fra Stange, Maja Synstad fra Elverum og Hedvig Nyberg fra Hamar var først i ilden. Marthe Lise gav dem ulike mimeoppgaver de skulle løse, mens Benjamin fulgte dem med kamera.
- Det kjempemorsomt, men det var litt vanskelig når det var kamera rundt oss hele tiden. Men det var ikke noe stort problem, jeg synes det gikk bra,sier Tuva etter at de er ferdige.
Alle jentene er like ivrige på å få bli med, men de innser at det er et vanskelig nåløye å passere.
- Men sånn er det bare. Kommer vi ikke med nå, så vet de jo om oss. Da kan vi få sjansen neste gang. Det var stort bare å få bli med på audition, sier Hedvig, men innrømmer at hun blir nok litt skuffet om hun ikke blir plukket ut.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.