- Jeg var langt nede i ukene som fulgte fjorårets festival, sier Jørn Nielsen.

Festivalen ble da preget av regnvær og publikumssvikt, og arrangørene gikk på en kraftig økonomisk smell.

- Jeg spurte meg selv om jeg var villig til å fortsette med å ofre helse og økonomi på denne festivalen, og akkurat da hadde jeg lyst til å gi opp hele greia. Samtidig kom lysten tilbake etter hvert, og man gjør alt som er mulig for å holde liv i hjertebarnet sitt, sier Nielsen.

gregers eller ingenting

Resultatet ble å flytte hele festivalen til egne lokaler i bakgården på Gregers.

- Det måtte skje en endring, og da valgte vi å gire helt ned for å starte på nytt, sier han.

- Valget sto mellom å droppe hele festivalen, eller å arrangere det her, sier medarrangør Birkeland Hansen.

Arrangørene forteller at de budsjetterte med tre fulle hus, og at de endte opp med to utsolgte kvelder og i overkant av 2.000 publikummere.

- Folk kan si hva de vil om programmet, prisene, været og andre ting, men hvis hamarsingene hadde hatt ti prosent av engasjementet til en bergenser så ville situasjonen ha vært en helt annen, sier Nielsen.

Potensialet finnes

I lokalene på Gregers henger det bilder fra tidligere festivaler med internasjonale stjerner og tusenvis av elleville publikummere.

- Vi vet at det finnes potensial til å fylle store konsertarenaer i denne byen, og det er ingenting som tilsier at vi ikke skal returnere til Strandgateparken. Først og fremst trenger vi egenkapital, og nå må vi summere opp og se om økonomien går rundt etter årets festival, sier Birkeland Hansen.

Nielsen forteller at de har vurdert flere ulike steder som framtidige festivalarenaer. Domkirkeodden, Åker gård og Strandgateparken er alle attraktive alternativer.

- Drømmen vår er fremdeles å kunne fylle hele det nye stortorget, selv om det er en plass som krever store ressurser. Der har byen en naturlig amfi, men det er veldig mye som må avklares fra der vi er nå til en festival Stortorget, sier Nielsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.