Festivalsjef Kristine Sørheim (18) og dugnadsgjengen bak den nyeste tilveksten i Hamars festivalflora, Mylder 2015, har aldri arrangert festival før. Så da de var på radioen for å reklamere, sa Kristine «fett» ca. 20 ganger på ti minutter, Alf Kippersund Nordseth sa «øøøøhh» omtrent en gang i minuttet, og Johanne Sørheim sa «mhm» etter hver setning. Det påstår de i hvert fall selv. Men budskapet har de fått ut. For se nå:

Åtte band er mønstret, deriblant Norges heftigste pønkeband Blomst og bergenssurfrockerne Hvitmalt gjerde. Og 300 har via Facebook signalisert at de vet nøyaktig hvor de vil nyte første dag av skoleferien sin: Nemlig på Hamars aller første klimaretta musikkfestival for ungdom.

nonprofit

For en femtilapp, siden festivalen er ideell og nonprofit, får de i tillegg til headlinerne også på løpende bånd Heater fra Gjøvik, singer/songwriter Simen Ekeberg fra Hamar, jazzpreget indiepop med Huma Luma fra Halden, soul rock og indie med Rafael fra Oslo, Hamars ferskeste indieband Dè Gloom og The Waiting Room, samt skranglerockbandet 2nd Class People. Dessuten både loppemarked, sommeraktiviteter og sykkelkonkurranse med fete premier; kort sagt en hyggelig lørdag å henge i parken på. Og alt innenfor et budsjett på 35.000 kroner.

15 til 19 år

– Det er ganske trangt, men vi vil vise at det ikke trenger å bli dyrt å arrangere noe for ungdom i Hamar, sier arrangørene, som alle er i alderen 15-19, og blant annet teller tre blad Sørheim, et par Kippersund’er og to Løvaas’er. Nå er de midt i den siste, hektiske forberedelsesuka, med alt som skal organiseres av søppelbøtter til en miljøfestival, telt, bord, benker, tak over scenen, veggismat, loppemarked, stands, sommeraktiviteter og sykkelkonkurranse.

De grønne har styr på det meste. Bare en ting mangler den klimaretta festivalen kontroll på; været.

– Det er litt skummelt, for meldingene har variert veldig. Men vi tror det blir bra, sier Kristine og har ikke tenkt å engste seg grønn i hvert fall. For det er hun og gjengen allerede.

– Det kommer til å bli fett!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.